Δούρειος Ίππος, φάντασμα και τσιμπούρι-Αυτά «φουσκώνουν» λογαριασμούς ρεύματος

Τα λάθη που κάνουμε με αποτέλεσμα να καταναλώνουμε περισσότερο ηλεκτρικό ρεύμα και να «φουσκώνει» ο λογαριασμός του ρεύματος, εξήγησε στην εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, ο Επίκουρος Καθηγητής στο Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών του ΤΕΠΑΚ, Αβραάμ Γεωργίου.

Ο κ. Γεωργίου εστίασε σε τρία βασικά πράγματα για να ρίξουμε τον λογαριασμό της ΑΗΚ παρουσιάζοντας ένα πίνακα που παρουσιάζει τον Δούρειο

Ίππο, το φάντασμα και το τσιμπούρι.

Όπως ανέφερε, αυτά τα τρία στοιχεία είναι «ηλεκτρικά κατοικίδια» όλων μας και αντιπροσωπεύουν τα φορτία που έχουμε σπίτι μας και εστίασε μόνο στα αναγκαία φορτία.

«Φάντασμα είναι το περιττό φορτίο δεν μας προσφέρει κάτι και αφορά όλες τις συσκευές που χρησιμοποιούμε και είναι σε αναμονή, όπως ο υπολογιστής, ο βραστήρας κ.α.

Τόνισε ότι αυτές οι συσκευές μπορεί να κοστίζουν μέχρι και 40-50 ευρώ την διμηνία χωρίς να προσφέρουν κάτι.

Όσο αφορά το τσιμπούρι είναι οι συσκευές που ενώ σβήνουμε την συσκευή, αλλά βαριέμαι να κλείσω και τον διακόπτη και να αφαιρέσω την πρίζα. Αυτή η πρακτική μπορεί να κοστίσει ακόμη και 30 ευρώ το δίμηνο.

Ο Δούρειος Ίππος σηματοδοτεί τις συσκευές που βάζουμε σπίτι μας όπως για παράδειγμα το κλιματιστικό το οποίο πριν το ανάψουμε πρέπει να το καθαρίσουμε και να το συντηρήσουμε και η απόδοση του αυξάνεται δραματικά.

Επίσης, όπως ανέφερε οι θερμοκρασίες είναι πολύ σημαντικές. «Ανεβάζουμε τις θερμοκρασίες 25 και πάνω. Στα νέα μοντέλα inverter μπορούμε να τις ανεβάσουμε ακόμη και στους 27-28 βαθμούς».

Το ίδιο ισχύει και με το ψυγείο και το πιεστικό του νερού που χρειάζονται καθαρισμό και συντήρηση.

Διαβάστε επίσης: Επ. Εργασίας: Αλλαγές που να αφορούν το ύψος του κατώτατου μισθού

Keywords
Τυχαία Θέματα
Δούρειος Ίππος, #45Αυτά,doureios ippos, #45afta