Δρ Αγαθαγγέλου: Άνοιγμα εκκλησιών κάτω από πολύ αυστηρά μέτρα υγιεινής (vid)

Παρέμβαση στις Τομές στα Γεγονότα έκανε ο Πρόεδρος του ΠΙΣ, Δρ Πέτρος Αγαθαγγέλου, ο οποίος μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην επιστολή των 152 επαγγελματιών υγείας που ζήτησαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να ανοίξει τους ναούς.

Συγκεκριμένα, ο Δρ Αγαθαγγέλου τόνισε ότι το ζητούμενο της σταδιακής αποκατάστασης, μέσα στην οποία είναι και το άνοιγμα των εκκλησιών, είναι να γίνει με ασφάλεια, και αυτό αφορά όλες τις δραστηριότητες, δεν υπάρχει διάκριση.

Πρόσθεσε ότι πάντα πρέπει να λαμβάνουμε υπόψη το υψηλό σε μεταδοτικότητα ιικό φορτίο

του ιού, ενώ σημεία αναφοράς θα αποτελέσουν οι κατευθυντήριες επιστημονικά τεκμηριωμένες οδηγίες αλλά και οι σχεδιασμοί άλλων χωρών.

Επεσήμανε ότι δεν έχουμε νικήσει τον ιό αλλά έχουμε πετύχει την αναχαίτιση της μεγάλης αλυσίδας μεταδοτικότητας. Η κανονικότητά μας θα είναι μια καινούργια πραγματικότητα, ενώ ο ειδικός τόνισε ότι αυτός ο ιός θα είναι μέρος της ζωής μας, θα είναι ακόμα μια ίωση.

Σε ερώτηση για την επιστολή των 152 επαγγελματικών υγείας προς τον ΠτΔ, είπε ότι «επιστημονικά δεν χρειαζόμαστε επιστολές για να ευαισθητοποιήσουμε τον Πρόεδρο που με τις αποφάσεις του έχουμε μειωμένα κρούσματα». Πρόσθεσε ότι η επιστημονική θέση είναι ότι εφόσον διατηρηθούν τα μέτρα ασφαλείας και υπάρχει προστασία των πολιτών, τότε θα το εισηγηθούμε και δεν θα βρεθεί κανείς να αναχαιτίσει την επαναφορά στην κανονικότητα στις θρησκευτικές πεποιθήσεις του καθενός από εμάς.

Σε διευκρινιστική ερώτηση εάν οι εκκλησίες θα πρέπει να ανοίξουν υπό όρους και κάτω από πολύ αυστηρά μέτρα υγιεινής, απάντησε θετικά.

Διαβάστε επίσης:

Κύπρος:152 γιατροί ζητούν από ΠτΔ να ανοίξει τους ναούς-Τι λένε για Κοινωνία

Απάντηση μελών επιστημονικής κοινότητας σε επιστολή 152 γιατρών για Εκκλησίες

Aπάντηση 152 γιατρών σε Μυρτάνη Πιερή για επιστολή προς ΠτΔ για Εκκλησίες

Keywords
Τυχαία Θέματα