Δρ. Καραγιάννης: Γιατί μειώθηκε η καραντίνα σε μη εμβολιασμένους (ΒΙΝΤΕΟ)

Στο Μεσημέρι και Κάτι μίλησε το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας, δρ Πέτρος Καραγιάννης.

Ο δρ Καραγιάννης εξήγησε τον λόγο που πάρθηκε η απόφαση για μείωση της καραντίνας για άτομα χωρίς ιστορικό εμβολιασμού που είναι στενές επαφές κρουσμάτων.

«Στη χθεσινή συνάντηση με τον υπουργό είχε γίνει μια συζήτηση για ευθυγράμμιση των πρωτοκόλλων ώστε να μην υπάρξουν διαφορετικά στοιχεία για το ίδιο πράγμα. Όπως για παράδειγμα η καραντίνα που για τους εμβολιασμένους είναι δέκα ημέρες και στους ανεμβολίαστους 14 ημέρες.

Σήμερα με απόφαση του Υπουργικού, έγιναν όλα 10 ημέρες για να υπάρχει ομοιομορφία», είπε.

Διαβάστε επίσης: Μείωση της καραντίνας για μη εμβολιασμένους που είναι στενές επαφές

Σημείωσε πως, λόγω του ότι η Όμικρον έχει επικρατήσει στην Κύπρο και του ότι η νόσηση είναι πιο ήπια, η απόφαση αυτή είναι ασφαλής.

Σχετικά με την ανησυχία που επικρατεί στην Ευρώπη για μια δίδυμη πανδημία, δηλαδή covid-19 και γρίπης, ο δρ Καραγιάννης είπε πως θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί στην Κύπρο.

«Εάν τηρούμε τα μέτρα είναι δύσκολο να έχουμε και τις δύο λοιμώξεις. Θα είναι ένα κοκτέιλ ιών πολύ δύσκολο, κυρίως για ευάλωτα άτομα», είπε.

Διαβάστε επίσης: Κύπρος: Γυναίκα θετική στον κορωνοϊό αρνείται να διασωληνωθεί

Keywords
Τυχαία Θέματα