Δράκοι στο... κόκκινο!

ΤΣΑΜΠΙΟΝΣ ΛΙΓΚ
Η Πόρτο κέρδισε με το επιβλητικό 0-3 τη Ρόμα και πέρασε στους ομίλους. Μαζί της οι Μονακό, Σέλτικ, Λέγκια και Λουντογκόρετς

Η Ρόμα δέχθηκε γκολ νωρίς από την Πόρτο, είδε δύο απευθείας κόκκινες και αφού ηττήθηκε 0-3 στο Olimpico έμεινε εκτός ομίλων Champions League. Αστεράτη Μονακό, ίδρωσαν Σέλτικ, Λέγκια, Λουντογκόρετς.

Συνέχεια στην αρνητική παράδοση της Ιταλίας, που βλέπει τις ομάδες της να αποκλείονται

στα προκριματικά του CL από το 2010 έδωσε η Ρόμα, η οποία ύστερα από 3 αποβολές σε 2 ματς με την Πόρτο ήταν λογικό να αποκλειστεί. Το κλαμπ της πρωτεύουσας είχε μικρό πλεονέκτημα μετά το 1-1 στο Dragao, όμως αυτό έκανε φτερά στο 8' όταν ο Φελίπε με κεφαλιά από φάουλ έκανε το 0-1.

Ο Σαλάχ έχασε καλή ευκαιρία για την ομάδα του Σπαλέτι και στο 41' ο Ντε Ρόσι είδε σωστή απευθείας κόκκινη για δολοφονικό μαρκάρισμα στον Μάξι Περέιρα. Κι όμως τα πράγματα μπορούσαν να γίνουν χειρότερα για τη Ρόμα, που στο 51' είδε και δεύτερη απευθείας κόκκινη, όταν ο Έμερσον προσπάθησε να σπάσει τον αστράγαλο του Χεσούς Κορόνα.

Οι γηπεδούχοι έπαιξαν με ψυχή με 9 παίκτες και θα μπορούσαν να έχουν κάνει το 1-1 με τον Περότι, όμως στο τέλος λύγισαν. Στο 73' ο Λαγιούν πέρασε τον Σέζνι που βγήκε χωρίς νόημα και σκόραρε στην κενή εστία, και στο 75' ο Κορόνα άφησε πίσω τον Μανωλά και με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 0-3.

Στα υπόλοιπα ματς, τον... Χάρο με τα μάτια της είδε η Σέλτικ, για την οποία η χθεσινή ρεβάνς των play off έμοιαζε περισσότερο με τυπική διαδικασία. Οι Κέλτες κινδύνευσαν άμεσα στο Ισραήλ, όπου ηττήθηκαν 2-0 από τη Χάποελ Μπερ Σεβά, αλλά άντεξαν στην πίεση και προκρίθηκαν χάρη στη νίκη τους 5-2 στο πρώτο ματς.

Συνοπτικά τα χθεσινά αποτελέσματα, (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):
Χάποελ Μπερ Σεβά-Σέλτικ 2-0 (2-5)
Βικτόρια Πλζεν-Λουντογκόρετς 2-2 (0-2)
Μονακό-Βιγιαρεάλ 1-0 (2-1)
Ρόμα-Πόρτο 0-3 (1-1)
Λέγκια Βαρσοβίας-Ντάνταλκ 1-1 (2-0)

ΣΗΜΕΡΑ
ΑΠΟΕΛ-Κοπεγχάγη (0-1)
Ροστόφ-Άγιαξ (1-1)
Γκλάντμπαχ-Γιανγκ Μπόις (3-1)
Σάλτσμπουργκ-Ντιναμό Ζάγκρεμπ (1-1)
Μάντσεστερ Σίτι-Στεάουα (5-0)

Πέρασαν Λίβερπουλ, Τσέλσι
Λίβερπουλ και Τσέλσι ξεπέρασαν χωρίς πρόβλημα τα εμπόδια των Μπέρτον και Μπρίστολ Ρόβερς αντίστοιχα, και προκρίθηκαν στον 3ο γύρο του League Cup.

Reds και Blues δεν είχαν πρόβλημα να... ξεφορτωθούν τους αγώνες για τον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης και με εύκολες νίκες πέρασαν στην επόμενη φάση. Η Λίβερπουλ έκανε κομμάτια με 0-5 την Μπέρτον Άλμπιον εκτός έδρας χάρη σε γκολ που σημείωσαν οι Οριζί, Φιρμίνο, Νέιλορ (αυτ.) και Στάριτζ (2), ενώ η Τσέλσι είχε πρωταγωνιστή τον νεοαποκτηθέντα επιθετικό Μίτσι Μπατσουαγί.

Ο Βέλγος πέτυχε δύο γκολ στο 4-2 κόντρα στην Μπρίστολ Ρόβερς (29', 41') και οδήγησε την ομάδα του Αντόνιο Κόντε σε νίκη στο Stamford Bridge με 3-2. Για την Τσέλσι σκόραρε και ο Βίκτορ Μόζες (31') και για τους φιλοξενούμενους μείωσε ο Χάρτλεϊ στο 35', και ο Χάρισον διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα με πέναλτι στο 49'.

Keywords
Τυχαία Θέματα