Δρ.Κολιού: Το τέλος της πανδημίας θα έρθει αν δεν υπάρξει άλλη μετάλλαξη (vid)

Στο Μεσημέρι και Κάτι φιλοξενήθηκε το μέλος της Συμβουλευτικής Επιστημονικής Επιτροπής Δρ. Μαρία Κολιού, η οποία μίλησε για τις προβλέψεις για το τέλος της πανδημίας, αλλά και για το ενδεχόμενο τρίτης δόσης στον γενικό πληθυσμό.

Αρχικά ανέφερε ότι υπάρχουν κέντρα μελετών που προβλέπουν το τέλος της πανδημίας στο τέλος του 2022, ενώ υπάρχουν και μελέτες που αναφέρουν ότι η πανδημία θα τερματιστεί το 2023. «Για φτάσουμε στο τέλος της πανδημίας πρέπει να μην εμφανιστεί άλλη μετάλλαξη χειρότερη από την Δέλτα». 

Διαβάστε ακόμη: Δεν αναφέρθηκαν παρενέργειες από την 3η δόση-«Δεν είναι κάτι

το τρομερό»

Πρόσθεσε ότι δεν θα είναι καλά τα πράγματα αν έρθει νέα μετάλλαξη που θα παρακάμπτει τα εμβόλια. «Για αυτό πρέπει να πετύχουμε υψηλή κάλυψη και πρέπει να ενισχυθούν οι φτωχές χώρες εμβόλια». 

Διευκρίνισε ότι οι σοβαρές μεταλλάξεις έχουν εντοπιστεί σε χώρες με τεράστιο πληθυσμό, όπως η Ινδία, Νότιο Αφρική και Βραζιλία. Συμπλήρωσε ότι από τις υπάρχουσες μεταλλάξεις, η χειρότερη είναι η Δέλτα.

Η Δρ. Κολιού ανέφερε ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες κάνουν τις δικές τους μελέτες, για εμβολιασμό του γενικού πληθυσμού με την τρίτη δόση,  τονίζοντας ότι ο FDA και ο ΕΜΑ ακόμη να πεισθούν ότι χρειάζεται κάτι τέτοιο. 

Καταληκτικά επεσήμανε ότι αυτό που έχει σημασία είναι η τεκμηρίωση και όχι οι θεωρίες συνομωσίας.    

Δείτε το βίντεο: 

Διαβάστε ακόμη: Εντείνεται η πίεση στις εταιρείες για να μοιραστούν την τεχνολογία mRNA

Keywords
Τυχαία Θέματα