Δύναμη 120,000 ανδρών για την ασφάλεια διάσκεψης στο Παρίσι

Αστυνομική και στρατιωτική δύναμη 120.000 ανδρών θα εργαστεί για την ασφάλεια στη διάρκεια της Διεθνούς Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή που θα γίνει στο Παρίσι 30 Νοεμβρίου μέχρι 11 Δεκεμβρίου.

Οπως ανακοίνωσε ο Γάλλος Υπουργός Εσωτερικών Bernard Cazeneuve θα γίνονται έλεγχοι στα σύνορα της Γαλλίας ενώ δρακόντεια μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν στους χώρους διεξαγωγής της Διάσκεψης.

Πέραν των 100 αρχηγών κρατών και Κυβερνήσεων και

40.000 αντιπρόσωποι από 195 χώρες θα συμμετάσχουν στη Διάσκεψη του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, η οποία θα προσελκύσει επίσης μεγάλο αριθμό διαδηλωτών.

Η Διάσκεψη θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία του ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν.

Κατά την πρώτη ημέρα της Διάσκεψης θα παρευρεθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης. Στη Διάσκεψη θα λάβει μέρος και ο Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος Νίκος Κουγιάλης.

Ανάμεσα στους ηγέτες που αναμένονται στο Παρίσι είναι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Πρόεδρος της Κίνας Xi Jinping, ηγέτες κρατών της ΕΕ, ο Πρωθυπουργός της Ινδίας, οι ηγέτες του Καναδά, της Αυστραλίας κ.α.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα