Δυσαρέσκεια ΠΑΣΥΛΕ για νέα μέτρα: Δημιουργούν λιανεμπόριο δύο ταχυτήτων

Δυσαρέσκεια έχουν προκαλέσει στους ιδιοκτήτες λιανικού εμπορίου τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, με σκοπό την αναχαίτιση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Λιανικού Εμπορίου ζητά ανάκληση του μέτρου για το SafePass που αφορά τα 20 άτομα σε χώρους του λιανικού εμπορίου.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο Γενικός Γραμματέας του ΠΑΣΥΛΕ Μάριος Αντωνίου ανέφερε ότι είναι έντονα ενοχλημένοι με τις αποφάσεις που πάρθηκαν αφού δημιούργησαν επιχειρήσεις

«δύο ταχυτήτων».

Πρώτιστα ανέφερε ότι η αρχική πληροφόρηση που είχαν ήταν ότι το SafePass θα εφαρμοστεί σε όλους τους χώρους, «Εμείς είχαμε προθυμία και θέληση για την εφαρμογή του SafePass, ούτως ώστε να αναχαιτιστεί η πανδημία. Τελικά χθες ο Υπουργός Υγείας ανακοίνωσε ότι το συγκεκριμένο μέτρο θα ισχύει όταν θα συγκεντρώνονται πέραν των 20 ατόμων. Δεν μπορούμε να βρούμε καμία λογική εξήγηση».

Συνέχισε λέγοντας ότι με την συγκεκριμένη απόφαση δημιουργούνται προβλήματα, εντάσεις και άνιση μεταχείριση στις επιχειρήσεις.

«Με αυτό τον τρόπο οδηγούν τους καταναλωτές σε συγκεκριμένους χώρους εξυπηρέτησης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνίου. 

Επιπλέον ανέφερε ότι η προσκόμιση SafePass στον κλάδο λιανικού εμπορίου θεωρείται πανευρωπαϊκή πρωτοτυπία αφού ως γνωστόν στα είδη πρώτης ανάγκης υπάρχει απρόσκοπτη ελεύθερη πρόσβαση.

Διευκρίνισε ότι τα παράπονα τους έχουν μεταφερθεί στον Υπουργό Υγείας και αναμένουν ότι θα ανακαλέσει το μέτρο προτού εκδοθεί το διάταγμα, ούτως ώστε να υπάρχει ίση μεταχείριση και ίσος ανταγωνισμός.

«Στα 20 άτομα δεν μεταδίδεται ο ιός αλλά στα 22 μεταδίδεται; Ή θα το εφαρμόσουμε παντού η δεν θα το εφαρμόσουμε καθόλου» τόνισε ο κ. Αντωνίου.

Διαβάστε επίσης: Κορωνοϊός: SafePass σ΄ όλους τους χώρους, αλλαγές στην εστίαση και κίνητρα

Keywords
Τυχαία Θέματα