«Δυσκολεύομαι πολύ»: Χωρίς γιατρούς το Κέντρο Υγείας Ιδαλίου-Η απάντηση ΟΚΥπΥ

Χωρίς γιατρούς παραμένει το Κέντρο Υγείας Ιδαλίου, καθώς οι δύο παθολόγοι που εξυπηρετούν χιλιάδες ασθενείς οι οποίοι είναι εγγεγραμμένοι στις λίστες τους, δεν βρίσκονται στο πόστο τους. Όπως μεταδόθηκε από την εκπομπή Μεσημέρι και Κάτι, η μία παθολόγος αφυπηρέτησε προ ολίγων εβδομάδων, ενώ ένας ακόμη γιατρός απουσιάζει με άδεια ασθενείας.

Τη δική της «περιπέτεια» περιέγραψε στην κάμερα του Σίγμα η κ. Ευδοκία, μία εκ των πολλών ασθενών που ταλαιπωρούνται καθημερινά, η οποία ανέφερε ότι αναγκάζεται να παίρνει το αναπηρικό όχημά της και να πηγαίνει στο Κέντρο Υγείας Λατσιών, κάτι που την

δυσκολεύει πάρα πολύ, καθώς αντιμετωπίζει πολλά προβλήματα υγείας.

«Από τις 16 Αυγούστου χωρίς παθολόγους»

Σε παρέμβασή του στην εκπομπή, ο Δήμαρχος Ιδαλίου, Λάμπρος Καλλένος, ανέφερε ότι τα προβλήματα στο εν λόγω κέντρο δεν δυσκολεύουν μόνο τους κατοίκους του Δήμου, αλλά και άτομα από τη Μοσφιλωτή, τα Λύμπια, την Αλάμπρα και τη γύρω περιοχή, που το χρησιμοποιούν.

Μάλιστα, όπως υπέδειξε, το κέντρο παραμένει χωρίς παθολόγους από τις 16 Αυγούστου, παρά τις συνεχείς προσπάθειες που καταβλήθηκαν από τη μεριά του για επίλυση του ζητήματος. Έλαβε υποσχέσεις, όπως είπε, ότι θα βρεθούν λύσεις και θα σταλούν γιατροί.

Πώς απαντά ο ΟΚΥπΥ

Την ίδια ώρα, την απάντηση του Οργανισμού, έδωσε μέσω της εκπομπής Μεσημέρι και Κάτι, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΟΚΥπΥ, Πάμπος Χαριλάου, ο οποίος σημείωσε ότι όσοι ήταν εγγεγραμμένοι στη γιατρό που αφυπηρέτησε, ενεγράφησαν σε άλλον γιατρό στο Κέντρο Υγείας Λατσιών, προκειμένου να συνεχίσουν να εξυπηρετούνται μέσω του ΓεΣΥ, ενώ όσοι ήταν εγγεγραμμένοι στον γιατρό που απουσιάζει με άδεια ασθενείας, ενεγράφησαν σε άλλον γιατρό στο εν λόγω Κέντρο Υγείας.

Όπως είπε, την ερχόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να επισκέπτεται το Κέντρο Υγείας Ιδαλίου γιατρός, ο οποίος θα μεταβαίνει στο κέντρο τρεις φορές την εβδομάδα (Δευτέρα, Τετάρτη, Παρασκευή), ενώ στα μέσα του μήνα αναμένεται να επιστρέψει ο γιατρός που απουσιάζει. Γίνονται, σημείωσε, ενέργειες και για αντικατάσταση της γιατρού που αφυπηρέτησε.

Keywords
Τυχαία Θέματα