Εμπειρίες και καλές πρακτικές προγραμμάτων «Life»

Συνεχίζοντας τις δράσεις και ενέργειες του προγράμματος «Life-foodprint», οι εταίροι που συμμετέχουν στην εκστρατεία μείωσης της σπατάλης τροφίμων με την ονομασία «Τέρμα στην σπατάλη Τροφίμων», προχώρησαν σε άλλη μια δράση υλοποιώντας, μια παραγωγική συνάντηση ανταλλαγής εμπειριών και καλών πρακτικών. Η κυπριακή  ομάδα FoodPrint με τους συντελεστές ενός αντίστοιχου προγράμματος Life από την Ιταλία – του «Climate Smart

Chefs», πραγματοποίησαν διαδικτυακή συνάντηση την περασμένη Τετάρτη, 29 Ιουνίου 2022, στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων δικτύωσης, ανταλλαγής και διάδοσης εμπειριών ανάμεσα σε φορείς από όλη την Ευρώπη που ασχολούνται με συναφή περιβαλλοντικά ζητήματα.

 Η ομάδα «FoodPrint» παρουσίασε τις δράσεις της, εστιάζοντας στα καινοτόμα εργαλεία που έχει δημιουργήσει καθώς και το εκπαιδευτικό και οπτικοακουστικό υλικό που έχει ετοιμάσει. Οι Ιταλοί εταίροι έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον «Υπολογιστή Σπατάλης Τροφίμων» του FoodPrint, ένα πρωτότυπο διαδικτυακό εργαλείο που μετρά τις επιπτώσεις της σπατάλης τροφίμων με εύκολο τρόπο για νοικοκυριά και επιχειρήσεις. Οι Ιταλοί επιθυμούν να αξιοποιήσουν τον Υπολογιστή Σπατάλης καθώς ετοιμάζουν και αυτοί μια πλατφόρμα για την μέτρηση του αποτυπώματος άνθρακα στην ετοιμασία φαγητών από επαγγελματίες μαγείρους. Το δικό τους έργο εστιάζει στους μαγείρους (chef) σε όλη την Ευρώπη για να γίνουν πρωτοπόροι σε συνταγές φαγητού για μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.

Η ομάδα FoodPrint πρότεινε στην ομάδα Climate Smart Chefs να συνεχίσουν την επαφή τους επόμενους μήνες, ανταλλάσσοντας πληροφορίες για την πρόοδο των έργων τους και οργανώνοντας επιπρόσθετες συναντήσεις δικτύωσης. Στόχος είναι να προωθήσουν ο καθένας στα δικά του δίκτυα, τον Υπολογιστή Τροφίμων που ετοίμασε η ομάδα FoodPrint και τις διαδικτυακές εφαρμογές που σχεδιάζουν οι Ιταλοί.

Αξίζει να αναφερθεί πως η ομάδα FoodPrint θα αναπτύξει το φθινόπωρο δράσεις δικτύωσης με τους συνδέσμους μαγείρων στην Κύπρο και τις σχολές επαγγελματικής κατάρτισης, ενώ παράλληλα θα τους φέρει σε επαφή και με τους Ιταλούς.

Περισσότερες πληροφορίες:

FoodPrint – the project | LIFE19 GIE/CY/001166

Υπολογιστής Σπατάλης Τροφίμων εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εμπειρίες, Life,ebeiries, Life