Εμπορικές συναντήσεις Τούρκων και Αζέρων στα κατεχόμενα

Με το εμπορικό και το βιομηχανικό επιμελητήριο στα κατεχόμενα συναντήθηκε η αντιπροσωπεία της Ένωσης Επιχειρηματιών Τουρκίας – Αζερμπαϊτζάν για την διεύρυνση της συνεργασίας τους ενώ Ένωση και εμπορικό επιμελητήριο υπέγραψαν πρωτόκολλο για έργα κοινής ωφελείας που στοχεύει «στην διεύρυνση οικονομική και εμπορική των σχέσεων τους».

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σχετικές ανακοινώσεις εξέδωσαν μετά τις χωριστές συναντήσεις τα δύο τ/κ επιμελητήρια. Ο πρόεδρος του τ/κ εμπορικού επιμελητηρίου, Τουργκάι Ντενίζ δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένος με το ενδιαφέρον, την αγάπη και τον σεβασμό που

κατά τις πρόσφατες επαφές τους στο Αζερμπαϊτζάν και δήλωσε ότι στοχεύουν να κάνουν συγκεκριμένα βήματα και να επιτύχουν καλύτερα αποτελέσματα σε επενδυτικούς τομείς με αυτό το πρωτόκολλο συνεργασίας.

«Ελάτε ανά μικρές ομάδες στο Αζερμπαϊτζάν, χωρίς καθυστέρηση, να κάνουμε επιχειρήσεις, να επενδύσουμε και να προωθήσουμε τα προϊόντα σας. Είμαστε έτοιμοι για κάθε βοήθεια», δήλωσε ο Πρόεδρος της Ένωσης Επιχειρηματιών Τουρκίας – Αζερμπαϊτζάν, Τζαμάλ Γιανγκίν κατά την επίσκεψή του στο τ/κ βιομηχανικό επιμελητήριο.

Θα πρέπει να προχωρήσουμε από τις φιλοφρονητικές επισκέψεις στη δράση, πρόσθεσε. «Όσο μικρή κι αν είναι μια δουλειά μην το σκέφτεστε, ελάτε στο Αζερμπαϊτζάν για συνεργασία ή για επιχειρήσεις. Οι επενδυτικές μας ευκαιρίες είναι πολύ ευνοϊκές, έχουμε εταιρείες και μπορείτε να προωθήσετε τα προϊόντα σας. Πρέπει να γίνεται συχνά».

Ο πρόεδρος του τ/κ βιομηχανικού επιμελητηρίου, Αλί Καματζίογλου δήλωσε ότι κύριος στόχος τους είναι οι εξαγωγές. «Μετά το 2010, η τουρκοκυπριακή βιομηχανία κέρδισε δυναμική. Έχουμε αναπτύξει εξαγωγικά προϊόντα σε διάφορους τομείς» είπε.

Ανακοίνωσε ότι το τ/κ βιομηχανικό επιμελητήριο θα πραγματοποιήσει τον προσεχή Σεπτέμβριο επίσκεψη στο Αζερμπαϊτζάν

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, στην συνάντηση επισημάνθηκε ότι υπάρχουν επενδυτικές ευκαιρίες και πλεονεκτήματα στην περιοχή του Καραμπάχ.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Keywords
Τυχαία Θέματα