Έχει καταλάβει κανείς τον ρόλο του Ράμσντεϊλ;

Από τα καλύτερα 30 εκατομμύρια που έχει διαθέσει τα τελευταία χρόνια η Άρσεναλ. Ναι, οι Σάκα, Μαρτινέλι, Έντεγκααρντ, Ενκέτια και οι υπόλοιποι παίρνουν τα περισσότερα εύσημα, όμως, ο Ράμσντεϊ κάνει σεζόν που τον καθιστά βασικότατο πυλώνα στον πρωταθλητισμό της ομάδας.

Άμυνα, Επίθεση... Καπούτ!

Ο Άγγλος τερματοφύλακας είναι ό,τι χειρότερο θα μπορούσαν ν' αντιμετωπίσουν οι οπαδοί των αντιπάλων των «κανονιέρηδων». Δεν... νιώθει. Ίσα – ίσα που του αρέσει ν' ακούει πικάρισμα από τις εξέδρες πίσω από την εστία του, συμμετέχει σε όσα ακούει και το αντιμετωπίζει με χαμόγελο, αφού

οι συμπαίκτες του στο χορτάρι φροντίζουν να τον κάνουν... μάγκα. Κι όμως, το πετυχαίνει κι εκείνος παίζοντας τον δικό του, τρομερό ρόλο.

Είναι πρώτος σε κάθε κατηγορία απέναντι σε όλους τους υπόλοιπυος συναδέλφους του στην Πρέμιερ Λιγκ και ασφαλώς έχει κι αυτό ως συνέπεια την διαφορά που έχει καταφέρει να «χτίσει» και υπερασπίζεται η Άρσεναλ έναντι της Σίτι για την κατάκτηση του τίτλου.

Κι αν καλύτερη επίθεση είναι... η άμυνα και ο γκολκίπερ, τότε έχουν ιδιαίτερη σημασία τα στατιστικά του Ράμσντεϊλ.

Έχει τα περισσότερα clean sheets (9), έχει μαζέψει την μπάλα από το βάθος της εστίας του λιγότερες φορές απ' όλους τους υπόλοιπους τερματοφύλακες (11), έχει το μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχημένων επεμβάσεων και το αντίστοιχο καλύτερο ποσοστό σε τελικές προσπάθειες αντίπαλων επιθετικών μέσα από την περιοχή του (70%+)!

Μάλιστα, έχει καταφέρει να δεχθεί περίπου 6 τέρματα λιγότερα από αυτά που θα μπορούσε να έχει μετρήσει (τα γνωστά xGoals), με πιο πρόσφατο το ... σχεδόν σίγουρο γκολ του Σαλάχ στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης του «Άνφιλντ»!

Πηγή: england365.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα
Έχει, Ράμσντεϊλ,echei, ramsnteil