ΕΔΕΚ: Αυτοί που προκαλούν τα έκτροπα, διαιωνίζουν το πρόβλημα...τους βολεύει

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΔΕΚ με αφορμή τα γεγονότα των τελευταίων ημερών στη Χλώρακα. 

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Οι μεταναστευτικές ροές δεν θα αντιμετωπιστούν με βία και με μη - υλοποιήσιμη λαϊκίστικη συνθηματολογία

Αυτοί που προκάλεσαν τα έκτροπα στην Χλώρακα πρέπει να εντοπιστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά και γιατί επέδειξαν βίαιη ρατσιστική συμπεριφορά, αλλά και γιατί προκαλούν προβλήματα στη σωστή και αποφασιστική αντιμετώπιση του σοβαρού ζητήματος των μεταναστευτικών ροών στην Κύπρο.

Είναι

πασιφανές πως αυτοί που προκάλεσαν την αναταραχή και που ΔΕΝ ΑΝΗΚΟΥΝ στις τάξεις των κατοίκων της Χλώρακας και των άλλων κοινοτήτων, οι οποίες υποφέρουν από την γκετοποίηση, έχουν αλλότριους σκοπούς, καθώς γνωρίζουν πως δεν είναι με τη βία που θα λυθεί το πρόβλημα.

Αντίθετα – και η ΕΔΕΚ τολμά να το πει ξεκάθαρα – αυτοί που προκαλούν τα έκτροπα, που παρανομούν και βιαιοπραγούν, διαιωνίζουν το πρόβλημα, επειδή τους βολεύει.

Από την άλλη, αναμένουμε ότι και όποιοι μετανάστες παραβίασαν τους νόμους, χρησιμοποίησαν βία ή και απείλησαν, θα πρέπει να υποστούν τις συνέπειες του νόμου.

Η ΕΔΕΚ θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό των κατοίκων της Χλώρακας και άλλων περιοχών στην Κύπρο, που βιώνουν τις δυσμενέστατες συνέπειες της γκετοποίησης, γιατί αυτό πράττει εδώ και καιρό.

Θα συνεχίσουμε να καταθέτουμε προτάσεις που να μπορούν να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο της ανεξέλεγκτης μετανάστευσης, προτάσεις υλοποιήσιμες, που δεν είναι λαϊκίστικη συνθηματολογία προς τέρψη της κοινής γνώμης, όπως αυτά που ακούμε από άλλους.

Διαβάστε επίσης: Θετικός σε νάρκοτεστ ο Σύρος που συνελήφθη – Απείλησε ότι θα μπουν σε σπίτια

Keywords
Τυχαία Θέματα