ΕΔΕΚ: Χρέος μας να αγωνιστούμε για μια λύση δημοκρατική

Το καλύτερο μνημόσυνο για τους ήρωες μας είναι η συνέχιση του αγώνα για υπεράσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, αναφέρει στην ανακοίνωση της για το πραξικόπημα η ΕΔΕΚ.

Η ανακοίνωση αναλυτικά σημειώνει ότι:

Συμπληρώνονται σήμερα 42 χρόνια από το προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 1974 και την υπονόμευση της κρατικής υπόστασης της Κυπριακής Δημοκρατίας που έδωσε την αφορμή στην Τουρκία να προωθήσει τα μακροχρόνια στρατηγικά της σχέδια για υποδούλωση της πατρίδας μας.

42 χρόνια μετά την προσπάθεια

κατάλυσης των δημοκρατικών θεσμών, δεν ξεχνούμε την προδοτική δράση των φυσικών και ηθικών αυτουργών του πραξικοπήματος.

Τιμούμε τους ηρωομάρτυρες και τους αντιστασιακούς που υπερασπίστηκαν την Δημοκρατία και τη νομιμότητα ενάντια στη Χούντα, στην ΕΟΚΑ Β΄ και στους νατοϊκούς κύκλους που σχεδίασαν και υποβοήθησαν τη συνταγματική εκτροπή.

Το καλύτερο μνημόσυνο για τους ήρωες μας είναι η συνέχιση του αγώνα μας για υπεράσπιση της Κυπριακής Δημοκρατίας, την προστασία της εθνικής μας κυριαρχίας και την απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Χρέος μας είναι να αντισταθούμε ξανά στα σχέδια των νατοϊκών κύκλων που επιχειρούν να επιβάλλουν λύση του κυπριακού στη βάση της αντιδημοκρατικής και μη λειτουργικής «λύσης» Διζωνικής Δικοινοτικής Ομοσπονδίας.

Χρέος μας είναι να αγωνιστούμε για μια λύση δημοκρατική, δίκαιη και βιώσιμη στην οποία θα γίνονται πλήρως σεβαστά τα ανθρώπινα και πολιτικά δικαιώματα και θα συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο.

Μετά από 42 χρόνια η ΕΔΕΚ νιώθει δικαιωμένη για τους αγώνες της την περίοδο 1969-1974, για την προάσπιση της συνταγματικής νομιμότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας και των αγώνων αποτροπής των έκνομων σχεδίων της Ελληνικής Χούντας, των ξένων κύκλων που την υποστήριζαν αλλά και των εν Κύπρω συνοδοιπόρων της.

Παρόλο που ο αγώνας αυτός δεν κατόρθωσε να ματαιώσει τα διχοτομικά σχέδια σε βάρος της πατρίδας μας, κατάφερε να διασώσει την κρατική υπόσταση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Με αυτή την ευκαιρία εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας και αποτίουμε τον ελάχιστο φόρο τιμής σε όλους όσους συμπορεύτηκαν μαζί μας σε αυτό τον αγώνα καθώς επίσης και στα θύματα και τις οικογένειές όσων πλήγηκαν από την παράνομη δραστηριότητα της Χούντας και της ΕΟΚΑ Β΄.

Keywords
Τυχαία Θέματα