Με διαρροές βίντεο μαίνεται η μάχη Παπαδάκη - Σιζόπουλου (ΒΙΝΤΕΟ)

Μαίνεται η μάχη στην ΕΔΕΚ με διαρροή βίντεο και επίσκεψη ανακριτών του ΤΑΕ στα γραφεία του κόμματος να συνθέτουν την επόμενη μέρα του σίριαλ. 

Όπως όλα δείχνουν, η «μάχη» που ξέσπασε μεταξύ των δυο όχι μόνο δεν να κοπάζει, αλλά  εξελίσσεται σε ένα γερό πολιτικό «θρίλερ». 

Ο Ευρωβουλευτής έκανε λόγο για «μια εγκληματική οργάνωση που συλλέγει στοιχεία με δόλιο τρόπο», ενώ βίντεο που διέρρευσε είναι όπως όλα δείχνουν το αντικείμενο της νέας μάχης.

Το

βίντεο που έχει στην κατοχή του το SigmaLive είναι συνολικής διάρκειας 10 λεπτών και 23 δευτερολέπτων. Στο βίντεο έγινε η ανάλογη επεξεργασία για λόγους προσωπικών δεδομένων. Σημειώνεται εδώ ότι το βίντεο βρίσκεται ήδη στο μικροσκόπιο του Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Στο επίμαχο απόσπασμα παρουσιάζεται η συνομιλία ατόμου, που σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει στην φρουρά του Προέδρου της ΕΔΕΚ. Το εν λόγω πρόσωπο καταγράφει συνομιλία, με κρυφή κάμερα, με γυναίκα που φέρεται κατά το βίντεο, να είναι συνεργάτης του ευρωβουλευτή στην Κύπρο. Η εν λόγω γυναίκα φέρεται να εργάζεται σε εταιρεία πώλησης αντικαπνιστικών προιόντων όπου ο κ.Παπαδάκης διατηρεί συμφέροντα κατά τον ισχυρισμό της ΕΔΕΚ. Μέσω κρυφής κάμερας γίνεται διακανονισμός για ραντεβού στα γραφεία της εν λόγω εταιρείας όπου η πληρωμή από τον φερόμενο πελάτη γίνεται κανονικά χωρίς να λάβει απόδειξη όπως ισχυρίζεται. 

Οι καταγγελίες του Προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου δεν μπορούν να διερευνηθούν από τη στιγμή που ο ίδιος δεν επιθυμεί να δώσει στοιχεία στην Αστυνομία, δήλωσε εντωμεταξύ στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Εισαγγελέας.

"Τελείωσε το θέμα" 

Σήμερα Παρασκευή (14/02), ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος, δέχθηκε στο γραφείο του ανακριτές του ΤΑΕ, μετά και από παρέμβαση του Γενικού Εισαγγελέα ο οποίος είχε τονίσει χθες σε δηλώσεις του ότι η  Αστυνομία οφείλει να τον συναντήσει και να του διαβιβάσει ότι έχει καθήκον να διερευνήσει τις καταγγελίες στις οποίες έχει προβεί, σημειώνοντας ότι αυτός είναι ο ορθός τρόπος διερεύνησης της υπόθεσης.    

Σε δηλώσεις του μετά το πέρας της συνάντησης με τους ανακριτές, ο κ. Σιζόπουλος ξεκαθάρισε πως ενημέρωσε ότι το κόμμα κοινοποίησε στις 10 Φεβρουαρίου προς τα αρμόδια όργανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όλα τα σχετικά έγγραφα και στοιχεία τα οποία είχαν κατατεθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο της ΕΔΕΚ για περαιτέρω διερεύνηση και πως τα όργανα του ΕΚ έχουν διαβεβαιώσει πως θα απευθυνθούν στις κυπριακές αρχές σε περίπτωση που χρειαστούν τη συνδρομή τους.

Ερωτηθείς αν αυτά τα στοιχεία δόθηκαν γραπτώς , ο κ. Σιζόπουλος είπε πως «δόθηκαν όλα τα τεκμήρια και όλα στοιχεία που κατατέθηκαν το Σάββατο προς το πειθαρχικό συμβούλιο».Πρόσθεσε πως τα όργανα του Ευρωκοινοβουλίου «μας έχουν διαβεβαιώσει ότι σε περίπτωση που θα χρειαστούν τη συνδρομή των κυπριακών  αρχών θα απευθυνθούν αυτοί στις κυπριακές αρχές, ως εκ τούτου δεν είναι πια υπόθεση δική μας».

Κληθείς να πει αν υπάρχει θέμα ποινικών ευθυνών, ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ είπε πως αυτό είναι θέμα των δικαστηρίων και των ανακριτικών αρχών. «Εμείς είχαμε υποχρέωση από τη στιγμή που διαπιστώσαμε ότι υπάρχουν ενδεχόμενες παρατυπίες με βάση τα σχετικά στοιχεία, αφού ο Ευρωβουλευτής και ο δικηγόρος του αρνήθηκαν να προσέλθουν στο πειθαρχικό συμβούλιο και ενδεχομένως να τεκμηριώσουν το ανυπόστατο κάποιων από αυτά τα στοιχεία εμείς οφείλαμε τα στοιχεία αυτά στο σύνολό τους να τα κοινοποιήσουμε στις αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές για διερεύνηση», ανέφερε.

Επεσήμανε πως «η διαγραφή του Δημήτρη Παπαδάκη δεν έγινε για αυτά τα στοιχεία» αλλά «είναι καθαρά πολιτική υπόθεση και αφορά ακριβώς το γεγονός ότι συστηματικά έχει παραβιάσει ομόφωνες αποφάσεις συλλογικών οργάνων του κόμματος σε αρκετές από τις οποίες συμμετείχε και ο ίδιος και έλαβε μέρος και ψήφισε. Είναι λοιπόν για αντικομματική συμπεριφορά. Όλα τα υπόλοιπα εμάς δεν μας ενδιαφέρουν και δεν μας αφορούν».

«Εγκληματική Οργάνωση» 

Μετά τις δηλώσεις του Προέδρου της ΕΔΕΚ, ο Ευρωβουλευτής προέβη σε δημόσια καταγγελία για υπόνοιες σύστασης και λειτουργίας εγκληματικής οργάνωσης, με σκοπό την παρακολούθηση και παραβίαση της ιδιωτικής του ζωής και των συνεργατών του, με κίνητρο την πολιτική του εξόντωση.

Όπως σημειώνει, «εγείρονται εύλογες υποψίες άμεσης εμπλοκής και γνώσης του κ. Σιζόπουλου στην απόσπαση των στοιχείων, τα οποία προφανώς αποσπάστηκαν παράνομα και για παράνομο σκοπό. Άλλωστε, στο βίντεο φαίνονται και αποκαλύπτονται πρόσωπα, τα οποία είναι στενά συνδεδεμένα με τον κ. Σιζόπουλο».

Μιλώντας για άρνηση από την πλευρά του Προέδρου της ΕΔΕΚ να δώσει όλα τα στοιχεία στην Αστυνομία,  ο κ.Παπαδάκης κάνει μεταξύ άλλων λόγο για:

1. Κατάρτισης πλαστών αποδεικτικών στοιχείων ως προνοεί το άρθρο 116 του Ποινικού Κώδικα.

2. Δημοσίευσης ψευδών ειδήσεων ως προνοεί το άρθρο 50 του Ποινικού Κώδικα.

3. Δυσφήμησης αξιωματούχου και στην συγκεκριμένη περίπτωση αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προνοεί το άρθρο 68 του Ποινικού Κώδικα.

4. Συμμετοχής και αποδοχής διάπραξης εγκλημάτων ως προνοεί το άρθρο 63Β του Ποινικού Κώδικα.

5.  Συνομωσίας για διάπραξη Κακουργημάτων και/ή Αδικημάτων ως προνοούν τα άρθρα 371 και 372 του Ποινικού Κώδικα.

Ο Ευρωβουλευτής καλεί Αρχηγό Αστυνομίας και Γενικό Εισαγγελέα να εξετάσουν την υπόθεση, «το οποίο αναπόφευκτα επιβάλλει την λήψη ανακριτικής κατάθεσης τόσο από τον κ. Σιζόπουλο, όσο από το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Κ.Σ. ΕΔΕΚ αλλά και από όλα τα εμπλεκόμενα πρόσωπα που  σχετίζονται με την απόσπαση, συλλογή, φύλαξη και χρησιμοποίηση αυτών των στοιχείων». 

«Νοείται ότι δεν θα ανεχθώ, τον κ. Σιζόπουλο να κρύβεται πίσω από την βουλευτική του ασυλία και πίσω από τα συλλογικά όργανα του κόμματος και της στημένης δίκης του», σημειώνει. 

«Βροχή» οι παραιτήσεις

Την ίδια ώρα στον απόηχο της αναταραχής που επικρατεί στο κόμμα, οι παραιτήσεις διαδέχονται η μια την άλλη. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, μέχρι στιγμής έχουν παραιτηθεί έντεκα μέλη της ΕΔΕΚ

Ερωτηθείς για τις παραιτήσεις στελεχών της ΕΔΕΚ, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως αυτό ήταν αναμενόμενο. «Αν μάλιστα διαπιστώσουμε ότι αρκετά από τα στελέχη αυτά είναι οι συνεργάτες του Δημήτρη Παπαδάκη, οι εργοδοτούμενοί του και τα μέλη των οικογενειών τους είναι αναμενόμενο».

Σε ανακοίνωσή της η Αστυνομία, σημειώνει ότι ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ, Μαρίνος Σιζόπουλος κατά την επίσκεψη ανακριτών, παρέλαβε γραπτή δήλωση του για τους ισχυρισμούς του για διάπραξη ποινικών αδικημάτων. Ο κ. Σιζόπουλος ανάφερε στους ανακριτές ότι δεν επιθυμεί να προβεί σε κατάθεση και αντί αυτού, παρέδωσε γραπτή δήλωσή του.

Keywords
Τυχαία Θέματα