ΕΔΕΚ: Ικανοποιητικά τα αποτελέσματα της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό

Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΔΕΚ μετά τη σημερινή παρουσίαση της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό. 

Αυτούσια η ανακοίνωση: 

Τα αποτελέσματα της πολιτικής της παρούσας διακυβέρνησης στην αντιμετώπιση του μεταναστευτικού φαινομένου, αποδεικνύουν ότι οι ενέργειες που έγιναν και τα μέτρα που ελήφθησαν είναι στη σωστή κατεύθυνση.

Η αύξηση του επαναπατρισμού μεταναστών, η αντιμετώπιση του κύματος από την Υποσαχάρια Αφρική και η μείωση του χρόνου εξέτασης αιτήσεων για άσυλο,  ενήργησαν καταλυτικά στην ανατροπή της

εικόνας των προηγούμενων ετών.

Επίσης, η αλλαγή στην επιδοματική πολιτική και η αύξηση του χρόνου ένταξης των αιτητών ασύλου στην αγορά εργασίας, συνέβαλαν στο να καταστεί η Κύπρος λιγότερο ελκυστικός μεταναστευτικός προορισμός.

Επικροτούμε την πρόθεση του Υπουργού Εσωτερικών για εντατικοποίηση των προσπαθειών προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, για επαναξιολόγηση του καθεστώτος της Συρίας, καθώς ο κύριος όγκος μεταναστών που δέχεται η Κύπρος, έρχεται από τη Συρία δια θαλάσσιας οδού μέσω του Λιβάνου.

Θεωρούμε ότι η σύσταση του Υφυπουργείου Μετανάστευσης και η συγκέντρωση όλων των υπηρεσιών που ασχολούνται με το φαινόμενο της μετανάστευσης κάτω από ένα φορέα, θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του μεταναστευτικού και χαιρετίζουμε το γεγονός ότι η κυβέρνηση προώθησε έγκαιρα το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή.

Διαβάστε επίσης: ΥΠΕΣ για μεταναστευτικό: Μείωση αφίξεων και ο πονοκέφαλος της πράσινης γραμμής

Keywords
Τυχαία Θέματα