ΕΕΥ για διορισμό Χαμπιαούρη: Κριτήριο η επαγγελματική μισθολογική αποκατάσταση

Αντιδράσεις προκάλεσε ο διορισμός του κ. Χαμπιαούρη στην Επιτροπή Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας από την κίνηση καθηγητών αλλαγή, η οποία χαρακτηρίζει αυτό τον διορισμό ως παραδοξότητα και βόλεμα.

Μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο ο Δημήτρης Ταλιαδώρος, ανέφερε ότι είναι πολύ φυσιολογική η αντίδραση τους και πως οι παραδοξότητες συνίστανται στο ότι ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τον Δεκέμβριο του 2019 κρίνοντας τα πεπραγμένα του κ. Χαμπιαούρη στο Υπουργείο Παιδείας

έκρινε ότι έπρεπε να απομακρυνθεί αφού είχε προκαλέσει την μεγαλύτερη κρίση στη εκπαίδευση με κορύφωση του 13 χιλιάδες εκπαιδευτικούς που βρέθηκαν έξω από το Προεδρικό.

«Η σύγκρουση αυτή δεν εστιαζόταν μόνο από τις πολιτικές που ακολουθούνταν αλλά και από τον τρόπο, το ύφος και την υβριστική συμπεριφορά απέναντι στον εκπαιδευτικό κόσμο που προκάλεσε αυτή την αντίδραση».

Σημείωσε επίσης ότι, ένα από τα κριτήρια που τέθηκαν στους διορισμούς αυτούς είναι η επαγγελματική μισθολογική αποκατάσταση κάποιων. 

Κλείνοντας ανέφερε ότι είναι εμφανής, μεταξύ άλλων, η απουσία γυναικών και η απουσία μελών που να αντιπροσωπεύουν τη βαθμίδα της Μέσης Εκπαίδευσης γεγονός που προκαλεί, όχι για πρώτη φορά, ερωτήματα για τον τρόπο επιλογής και διορισμού των μελών της Επιτροπής Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας.

Διαβάστε επίσης: ΟΕΛΜΕΚ: Πρόκληση για τους εκπαιδευτικούς ο διορισμός Κ. Χαμπιαούρη στην ΕΕΥ

Δείτε το βίντεο: 

Keywords
Τυχαία Θέματα