Ευχαριστίες Χαμάς στον Τούρκο Πρόεδρο

Η παλαιστινιακή οργάνωση Χαμάς εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της προς τον Τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν για τη σημερινή δήλωσή του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος, όπου παρομοίασε τη Χαμάς με την Kuvayi Milliye, τις εθνικιστικές δυνάμεις που πολέμησαν κατά των Ελλήνων και των Συμμάχων το 1919.

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, η Χαμάς αποτελεί ένα απελευθερωτικό κίνημα, παρόμοιο με εκείνο που οδήγησε τον τουρκικό λαό στην ανεξαρτησία.

Η Χαμάς τόνισε ότι αισθάνεται υπερήφανη για τη σύγκριση που έκανε ο Ερντογάν μεταξύ των εθνικών δυνάμεων της Τουρκίας κατά

τη διάρκεια του Πολέμου για την Ανεξαρτησία και τον ρόλο της Χαμάς στην υπεράσπιση του παλαιστινιακού λαού.

«Είμαστε περήφανοι που ο κ. Ερντογάν υποστηρίζει με τόλμη το κίνημά μας και την πάλη μας», αναφέρει η δήλωση της Χαμάς, που υποστηρίζει ότι επιβεβαιώνεται η αντίληψη ότι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είναι ο αμέριστος υποστηρικτής του παλαιστινιακού αγώνα για ανεξαρτησία. «Εκτιμούμε ιδιαίτερα τις δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν, οι οποίες επιβεβαιώνουν την αποφασιστικότητά του να απελευθερωθεί ο παλαιστινιακός λαός και τα εδάφη του, και εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας για την έμφαση στην ανάγκη κατάπαυσης του πυρός στη Γάζα», αναφέρεται στη δήλωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ευχαριστίες Χαμάς, Τούρκο Πρόεδρο,efcharisties chamas, tourko proedro