Ευσταθίου: Χειραγώγηση διαδικασιών από Σιζόπουλο-Υπάρχει έλλειμμα δημοκρατίας

Τις εξελίξεις στην ΕΔΕΚ και την επανεκλογή του Μαρίνου Σιζόπουλου στην ηγεσία του κόμματος, σχολίασε ο βουλευτής Κωστής Ευσταθίου.

Αρχικά ανέφερε ότι η κατάσταση που επικρατεί στο κόμμα δεν αφήνει κανένα χαρούμενο.

Σημείωσε ότι ο ίδιος δεν προτίθεται να αποχωρήσει από την ΕΔΕΚ. «Έχω την άποψη μου και ήταν λάθος η κίνηση του Προέδρου να συγκαλέσει ένα συνέδριο εξπρές για την ολοκλήρωση ενός συνεδρίου όπου υπάρχουν διαφωνίες».

Επεσήμανε

ότι η χειραγώγηση οποιονδήποτε διαδικασιών δεν είναι χαρακτηριστικό ενός δημοκρατικού κόμματος. «Ο Μαρίνος Σιζόπουλος χειραγώγησε τις διαδικασίες».

Συμπλήρωσε ότι έγινε ένα συνέδριο μόνο και μόνο για να ολοκληρωθεί μια διαδικασία με έντονες διαφωνίες. «Έχετε δει ποτέ συνέδριο να προκηρύσσεται σε 20 ώρες και να διαρκεί όσο ήταν η ομιλία του Προέδρου και η ανακήρυξη του σαν Πρόεδρος», διερωτήθηκε ο κ. Ευσταθίου.  

Ακόμη, είπε ότι το Συνέδριο έγινε για να διατηρηθεί μια δυναμική η οποία είχε δημιουργηθεί μετά τις αποφάσεις των δικαστηρίων. «Είναι απορία πώς κάποιος μπορεί να λειτουργεί χωρίς να λαμβάνει υπόψην του τα δικαστήρια».

Τόνισε ότι στην ΕΔΕΚ υπάρχει μεγάλο έλλειμμά δημοκρατίας. «Οφείλω να σεβαστώ τους ψηφοφόρους της ΕΔΕΚ που με τίμησαν και οφείλω να κάνω ότι μου υπαγορεύει η συνείδηση μου και η αλήθεια».

Τέλος, ανέφερε ότι «θα έχουμε την πλήρη απομάκρυνση των απλών μελών του κόμματος οι οποίοι πλήρωναν με κόστος την επιλογή τους να είναι σοσιαλιστές και Εδεκίτες».

Από την πλευρά του ο Ηλίας Μυριάνθους βουλευτής ΕΔΕΚ δήλωσε στη Βουλή ότι δεν περιποιεί τιμή σε κανένα με το συνέδριο παρωδία στην ΕΔΕΚ. Δεν υπάρχει ΝΤΕ ΓΙΟΥΡΕ νομιμοποίηση των διαδικασιών.

Η μόνη διέξοδος είναι ο Μαρίνος Σιζόπουλος, να παραμένει στην θέση για τους επόμενους μήνες και να διοργανώσει ένα νέο εκλογικό συνέδριο.

Οι εδεκίτες έχουν γυρίσει την πλάτη σε αυτές τις ενέργειες. Ψήφισαν χίλια άτομα σε σύνολο πέραν των επτά χιλιάδων μελών του κινήματος.

Διαβάστε ακόμη: Σιζόπουλος: Ανοιχτή πρόσκληση δημόσιας συζήτησης στους διαφωνούντες (ΒΙΝΤΕΟ)

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ευσταθίου, Χειραγώγηση, Σιζόπουλο#45Υπάρχει,efstathiou, cheiragogisi, sizopoulo#45yparchei