Έφτασαν στην Ελευσίνα οι σοροί των πέντε Ελλήνων από τη Λιβύη (ΒΙΝΤΕΟ)

Έφτασε πριν από λίγη ώρα στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας το στρατιωτικό αεροσκάφος C-27 που μετέφερε τις σορούς των πέντε Ελλήνων που έχασαν τη ζωή τους στο σφοδρό τροχαίο δυστύχημα στην πόλη Ντέρνα της Λιβύης.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση από το ΓΕΕΘΑ, «επαναπατρίζονται με Α/Φ C-27 πέντε (5) σοροί, τριών (3) στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και δύο (2) πολιτών διερμηνέων που συμμετείχαν στην αποστολή από πλευράς Υπουργείου Εξωτερικών».

Τα

θύματα ήταν μέλη αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας που έφτασε στην Ντέρνα η οποία επλήγη από την κακοκαιρία Ντάνιελ.

Διαβάστε ακόμη: Τραγωδία στη Λιβύη: Πέντε οι νεκροί από το τροχαίο της ελληνικής αποστολής


Εν τω μεταξύ γύρω στις 7 το πρωί προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας το C-130 που μετέφερε στην Ελλάδα τους 13 τραυματίες από το ίδιο τροχαίο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ένας τραυματίας έμεινε στο Λιβύη λόγω σοβαρού τραυματισμού στα κάτω άκρα, χωρίς να εμπνέει ανησυχία η κατάσταση της υγείας του.

Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα σε στρατιωτικά νοσοκομεία.

Υπενθυμίζεται ότι το δυστύχημα συνέβη το απόγευμα της Κυριακής, όταν το όχημα που μετέφερε την ελληνική αποστολή συγκρούστηκε μετωπικά με φορτηγό. Και τα δύο οχήματα τυλίχτηκαν ατις φλόγες.

Video | A bus transporting #Greek Rescue Team has an accident on Marawa road on its way to the #flood-effected #Derna city, killing 7 people &wounding 6.

The #Libya Update pic.twitter.com/Pcvqm4fnld

— The Libya Update (@TheLibyaUpdate) September 17, 2023 Πηγή: ΣΚΑΙ
Keywords
Τυχαία Θέματα