Στο Προεδρικό η Ολγκίν Κουεγιάρ - Σε εξέλιξη η συνάντηση με ΠτΔ

Στο Προεδρικό Μέγαρο έφτασε λίγο πριν τις εννέα το πρωί η Ειδική Απεσταλμένη του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ.

Η συνάντηση της Ολγκίν με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη είναι προγραμματισμένη για τις 9 το πρωί, ενώ στη συνέχεια η προσωπική απεσταλμένη του ΓΓ θα περάσει στα κατεχόμενα για τη συνάντησή της με τον κ. Τατάρ.

Όπως είπε, κατά τη διάρκεια της παραμονής της στην Κύπρο η κ. Ολγκίν προγραμματίζει συναντήσεις,

πέραν των δύο ηγετών και με κοινωνικά σύνολα, ενώ στη συνέχεια θα πραγματοποιήσει επίσκεψη και στις εγγυήτριες δυνάμεις και στις Βρυξέλλες όπου θα έχει σειρά επαφών.

«Υπογραμμίζουμε για άλλη μια φορά την προσήλωσή μας στο ύψιστο εθνικό μας στόχο, που δεν είναι άλλος από την επίτευξη μιας συνολικής και βιώσιμης λύσης, σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη και τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, στη βάση μιας διζωνικής δικοινοτικής ομοσπονδίας με μια κυριαρχία, μια ιθαγένεια και μια διεθνή προσωπικότητα με πολιτική ισότητα, όπως αυτή ορίζεται στα σχετικά ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, που να συνάδει με το ευρωπαϊκό κεκτημένο και να σέβεται πλήρως τις αρχές επί των οποίων εδράζεται η Ευρωπαϊκή Ένωση», ανέφερε ο Εκπρόσωπος.

The @UN' Secretary-General Personal Envoy on #Cyprus, Maria Angela Holguín Cuéllar met with @Christodulides this morning. She will meet with @ErsinrTatar later today. #UNCyprusTalks pic.twitter.com/kMs9rzc0RL

— UN Cyprus (@UN_CYPRUS) January 30, 2024

Διαβάστε επίσης: Χωριστές συναντήσεις με ΠτΔ και Τατάρ θα έχει σήμερα η Ολγκίν Κουεγιάρ

Keywords
Τυχαία Θέματα