Έφυγε από τη ζωή η αδελφή του Γρηγόρη Αυξεντίου,Χρυσταλλού Αυξεντίου-Σουρουλλά

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 93 ετών η μοναδική αδελφή του ήρωα και υπαρχηγού της ΕΟΚΑ Γρηγόρη Αυξεντίου, Χρυσταλλού Αυξεντίου-Σουρουλλά. Την είδηση ανακοίνωσε στο facebook ο δημοσιογράφος Ανδρέας Καουρής.

Φωτογραφία της οικογένειας του Γρηγόρη Αυξεντίου

Φωτογραφία με τον Υπουργό Άμυνας Μιχάλης Γιωργάλλα 

Στην πιο κάτω συνέντευξη με τον Κυριάκο Κίκα, η αδελφή του Γρηγόρη Αυξεντίου μιλά για τα παιδικά τους χρόνια στο χωριό Λύση

της επαρχίας Αμμοχώστου, τα ενδιαφέροντά του, την αγάπη του για την πατρίδα και την εκκλησία, την 1η Απριλίου 1955 και την έναρξη του αγώνα της ΕΟΚΑ. Θυμάται, επίσης, τη στιγμή που τον είδε για τελευταία φορά, καθώς και τα λόγια της μητέρας τους, όταν πληροφορήθηκε το θάνατό του.

Kατά τους εορτασμούς των 100 χρόνων από την ίδρυση της αγαπημένης ομάδας του Ήρωα της ΕΟΚΑ, πάρθηκε η απόφαση για μεταθανάτια ανακήρυξη του Γρηγόρη Αυξεντίου σε επίτιμο πρόεδρο της «Ανόρθωσης». Της ομάδας που ήταν στην καρδιά του «Αετού του Μαχαιρά».

Το μετάλλιο «Χρυσός Φοίνικας», την ανώτατη τιμητική διάκριση της ομάδας, για τον ήρωα παρέλαβε η αδερφή του Χρυστάλλα Σουρουλλά Αυξεντίου (Χρυσταλλού).

Στα λεγόμενα της κατά την παραλαβή έκανε τον κόσμο που βρέθηκε στο στάδιο «Αντώνης Παπαδόπουλος» να βουρκώσει αναφέροντας πως «…από όλες τις γιορτές που έκαμαν του Γρηγόρη, αυτή είναι η πιο σημαντική. Η Ανόρθωση ήταν η καρδιά του».

Διαβάστε επίσης: Ο Σταυραετός του Μαχαιρά:Σπάνια συνέντευξη της συζύγου κι άγνωστα ντοκουμέντα

Keywords
Τυχαία Θέματα