Έφυγε’ το "μάτι" της σύγχρονης Τουρκίας, ο φωτογράφος Αρά Γκιουλέρ

Σε ηλικία 90 ετών άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο ο κορυφαίος φωτογράφος, Αρά Γκιουλέρ, Αρμένιος στην καταγωγή.

Ο Αρά Γκιουλέρ ήταν ο σπουδαιότερος εκπρόσωπος της δημιουργικής φωτογραφίας στην Τουρκία και τα έργα του ήταν γνωστά σε όλον τον κόσμο.

Η κηδεία του θα γίνει το Σάββατο από την αρμένικη Εκκλησία στο Πέραν της Κωνσταντινούπολης.

Συλλυπητήρια απέστειλε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, υπογραμμίζοντας ότι ο Γκιουλέρ, ο οποίος είχε φωτογραφήσει

και τον ίδιο, θα μνημονεύεται για πάντα με θετικές σκέψεις μέσω του έργου του που έχει αφήσει.

«Ο μάστορας Αρά Γκιουλέρ, τον οποίο θεωρώ ένα σπουδαίο καλλιτέχνη, πάντοτε θα μνημονεύεται με σεβασμό», ανέφερε ο Ερντογάν.

Ο αντιπρόεδρος Φουάτ Οκτάι, σε μήνυμά του σημείωσε ότι η Τουρκία έχασε τρεις αξίες.

«Αισθανόμαστε θλίψη για το χαμό του σπουδαίου ονόματος της τέχνης της φωτογραφίας που κατέγραψε με τις φωτογραφίες του την ιστορία, του δημοσιογράφου και φωτορεπόρτερ Αρά Γκιουλέρ, του ‘Λευκού Αετού’ της τουρκικής λογοτεχνίας και φωνής των ανθρώπων της Ανατολίας με τα ποιήματά του, Μπαχαεττίν Καράκοτς και της επιστήμονα Ογιά Άκγκιονεντς, η οποία έχει προσφέρει σπουδαίες υπηρεσίες στην τουρκική πολιτική».

Ο εκπρόσωπος της Προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, ανέφερε το εξής:

«Έφυγε από κοντά μας ο μεγάλος μάστορας που ήταν παραγωγικός σε κάθε ηλικία, γεμάτος ζωή, με χιούμορ και δούλευε για ώρες και μέρες για να καταφέρει να απαθανατίσει ‘εκείνη την στιγμή’».

Keywords
Τυχαία Θέματα