Μη παραδοχή από κατηγορούμενους στη 2η ποινική της Τρ.Κύπρου

Μη παραδοχή στις κατηγορίες που τους απήγγειλε σήμερα η Κατηγορούσα Αρχή, απάντησαν οι κατηγορούμενοι στη 2η ποινική υπόθεση εναντίον της Τράπεζας Κύπρου και πρώην στελεχών της, που αφορά στην αγορά ελληνικών ομολόγων και το αδίκημα της χειραγώγησης της αγοράς.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας απέρριψε νωρίτερα αίτημα των συνηγόρων υπεράσπισης των κατηγορουμένων για αναβολή της υπόθεσης, καλώντας τους να απαντήσουν σήμερα στις κατηγορίες

που αντιμετωπίζουν, όπως είχε προγραμματιστεί κατά την τελευταία ακροαματική διαδικασία.

Ακολούθως, το Δικαστήριο όρισε την έναρξη της εκδίκασης της υπόθεσης στις 3 Ιουλίου, στις 9 το πρωί, με τους κατηγορούμενους να αφήνονται ελεύθεροι υπό όρους για διασφάλιση της παρουσίας τους κατά την επόμενη δικάσιμο.

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο Λευκωσίας, με ενδιάμεση απόφασή του στις 7 Απριλίου, απέρριψε όλες τις προδικαστικές ενστάσεις που ήγειρε η υπεράσπιση μετά την τροποποίηση του κατηγορητηρίου, το οποίο, σύμφωνα με την απόφαση, αποκαλύπτει ποινικό αδίκημα με την απαραίτητη ακρίβεια.

Η υπόθεση αφορά την εξαγορά των ελληνικών ομολόγων και την παράλειψη της Τράπεζας να ενημερώσει τους μετόχους για τους κινδύνους της εν λόγω επένδυσης. Εκτός από την Τράπεζα Κύπρου, κατηγορούμενοι στην υπόθεση είναι οι Ανδρέας Ηλιάδης, Γιάννης Κυπρή, Αντρέας Αρτέμης, Γεώργιος Γεωργιάδης, Κώστας Σεβέρης και Κώστας Χατζήπαπας.

Το κατηγορητήριο της υπόθεσης περιλαμβάνει συνολικά έξι κατηγορίες. Οι τέσσερις κατηγορίες αφορούν το αδίκημα της χειραγώγησης της αγοράς και οι δύο το αδίκημα της ψευδορκίας. Ο Ανδρέας Ηλιάδης αντιμετωπίζει και τις έξι κατηγορίες. Για το αδίκημα της χειραγώγησης της αγοράς, η Τράπεζα Κύπρου αντιμετωπίζει τέσσερις κατηγορίες, ο κ. Κυπρή δύο κατηγορίες και οι Αρτέμης, Γεωργιάδης, Σεβέρης και Χατζήπαπας αντιμετωπίζουν μία κατηγορία.

Για όλους τους κατηγορούμενους ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας, μέχρι αποδείξεως της ενοχής τους πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα