Ειδήσεις σε 5: ΠτΔ σε Κάιρο , Hermes για αεροδρόμια, κλοπή διαμαντιών, Τραμπ

Hermes για ασφάλεια αεροδρομίων

Ανακοίνωση εξέδωσε η διαχειρίστρια εταιρεία των αεροδρομίων Hermes για το περιστατικό με το ομοίωμα βόμβας. Μεταξύ άλλων αναφέρει ότι δεν έχει τύχει οποιασδήποτε ενημέρωσης ούτε πριν ούτε και μετά το πέρας του ελέγχου, όπως αυτός περιγράφεται στον Τύπο. «Παρόλο που η ουσία του όλου θέματος δεν έγκειται στο πότε έλαβε ή όχι κάποιος πληροφόρηση,

εντούτοις σύμφωνα με τις προβλεπόμενες πρόνοιες του Εθνικού Προγράμματος Ελέγχου Ασφάλειας Πολιτικής Αεροπορίας, τα οποιαδήποτε ευρήματα πρέπει να κοινοποιούνται έγκαιρα προς τη Διαχειρίστρια Εταιρεία ώστε να τυγχάνουν αμέσου χειρισμού», αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας «Η ασφάλεια των αεροδρομίων παραμένει πρώτιστο μέλημά μας και θέλουμε να διαβεβαιώσουμε το κοινό ότι όλοι οι προβλεπόμενοι έλεγχοι που πρέπει να γίνονται στα αεροδρόμια για τα μέτρα ασφαλείας, γίνονται σε τακτική βάση και σε κλιμακωτά επίπεδα από εξωτερικούς επιθεωρητές, την ΕΕ και την Πολιτική Αεροπορία ως αρμόδια Αρχή, με βάση διεθνή πρωτόκολλα και κανονισμούς».

Ταυτοποιήθηκαν δύο από τρεις δράστες της κλοπής διαμαντιού στη Λεμεσό

Δύο εντάλματα σύλληψης έχει εκδώσει η Αστυνομία Λεμεσού σε σχέση με την κλοπή διαμαντιού αξίας 180 χιλιάδων ευρώ, από χρυσοχοείο της πόλης. Οι δύο από τους τρεις φερόμενους δράστες της κλοπής ταυτοποιήθηκαν μετά από τη δημοσίευση των φωτογραφιών τους. Πρόκειται για γυναίκα ηλικίας 43 ετών και ένα άνδρα 44 χρόνων, από τη Γεωργία, εναντίον των οποίων έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και καταζητούνται. Οι  δύο καταζητούμενοι είχαν αφιχθεί πρόσφατα στην Κύπρο. Σύμφωνα με την αστυνομία η ταυτοποίηση τους έγινε μετά από την εξέταση των εικόνων κλειστών κυκλωμάτων παρακολούθησης που βρίσκονται εγκατεστημένα τόσο στο χρυσοχοείο, όσο και σε άλλα υποστατικά της περιοχής και από μελέτη των οχημάτων που καταγράφηκαν να διέρχονται από το κοσμηματοπωλείο.

Στο Κάιρο ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης

Κυπριακό, ενέργεια, εμπόριο, τουρισμός, θέματα αμυντικής συνεργασίας και οι σχέσεις Αιγύπτου - Ευρωπαϊκής Ένωσης, θα βρεθούν στο επίκεντρο της διήμερης επίσκεψης του προέδρου της Δημοκρατίας - σήμερα και αύριο - στο Κάιρο. Αμέσως μετά την άφιξή του, ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης θα ξεναγηθεί στο Μουσείου Αιγυπτιακού Πολιτισμού και ακολούθως θα έχει κατ' ιδίαν συνάντηση με τον ομόλογό του, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι. Εν συνεχεία θα πραγματοποιηθούν διευρυμένες επαφές, αντιπροσωπειών των δύο χωρών. Αύριο Πέμπτη, ο Πρόεδρος θα μεταβεί στην έδρα του Αραβικού Συνδέσμου, όπου θα έχει συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Συνδέσμου, Αχμέτ Αμπούλ Γκέιτ. Tον Πρόεδρο συνοδεύουν ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, Γιώργος Παπαναστασίου, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ο Αναπληρωτής Διευθυντής του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου, Δώρος Βενέζης, και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Συνάντηση Ακάρ-Παναγιωτόπουλου

Σύντομη συνομιλία  είχαν σήμερα οι δύο Υπουργοί Άμυνας Ελλάδας Τουρκίας στην Αντιόχεια,. Αμέσως μετά τη συνέντευξη τύπου, ο κ. Ακάρ είπε ότι με τον κ. Παναγιωτόπουλο συναντιούνται και συνεργάζονται, εκφράζοντας την ευχή ότι, «από δω και μπρος θα κάνουμε ακόμη πιο όμορφα βήματα για χάριν των χωρών μας».

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος είπε ότι θα γίνουν βήματα, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει τί είδους βήματα. Σε ερώτηση αν αυτά τα βήματα θα γίνουν σύντομα, ο Έλληνας Υπουργός ανέφερε πως θα πρέπει να περιμένουν εξελίξεις μετά τις εκλογές. Στην κοινή συνέντευξη Τύπου, ο Χουλουσί Ακάρ ανέφερε ότι η Τουρκία φιλοξενεί Έλληνα Υπουργό Άμυνας μετά από αρκετά χρόνια, προσθέτοντας ότι Τουρκία και Ελλάδα είναι δύο γείτονες και συμμαχικές χώρες με ισχυρούς πολιτιστικούς δεσμούς. Όπως είπε οι δύο χώρες πάντα ήταν αλληλέγγυες και σήμερα βιώνουν ακόμη ένα ωραίο παράδειγμα αλληλεγγύης.

Αντιμέτωπος με 34 κατηγορίες ο Ντόναλντ Τραμπ

Το δικαστήριο του Μανχάταν στις ΗΠΑ απήγγειλε στον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, τριαντα - τέσσερις κατηγορίες για παραποίηση επαγγελματικών εγγράφων.  Η υπόθεση σχετίζεται με τις καταγγελίες εναντίον του, για καταβολή χρημάτων σε γνωστή πορνοστάρ το 2016, προς εξαγορά της σιωπής της.

Έχοντας ακούσει τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, ο πρώην πρόεδρος ρωτήθηκε από τον δικαστή, τι δηλώνει σχετικά με αυτές, με τον Τραμπ να δηλώνει «αθώος» για όλες τις κατηγορίες, και στη συνέχεια, αφού δεν ετέθη εγγύηση, ούτε περιοριστικοί όροι από την πλευρά του δικαστηρίου αφέθηκε ελεύθερος χωρίς χρηματική εγγύηση, μέχρι τον ορισμό της δίκης. Ο ρεπουμπλικάνος πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κατήγγειλε επίσης «επέμβαση» της δικαιοσύνης στις προεδρικές εκλογές του 2024,

Αξίζει να σημειωθεί ότι η  παραποίηση επιχειρηματικών αρχείων στη Νέα Υόρκη από μόνη της αποτελεί πλημμέλημα που τιμωρείται με φυλάκιση όχι μεγαλύτερη του ενός έτους. Ωστόσο η ποινή αναβαθμίζεται σε κακούργημα που τιμωρείται με ποινή έως και τέσσερα έτη όταν γίνεται για να προωθηθεί ή να συγκαλυφθεί άλλο έγκλημα, όπως οι παραβιάσεις της εκλογικής νομοθεσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ειδήσεις, ΠτΔ, Κάιρο, Hermes, Τραμπ,eidiseis, ptd, kairo, Hermes, trab