Εκδήλωση της κυπριακής πρεσβείας στην Ελλάδα για την 1η Απριλίου

Πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 2 Απριλίου από την Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, εκδήλωση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 1ης Απριλίου 1955-1959, στο Σπίτι της Κύπρου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε παρουσία του Υπουργού Εθνικής Άμυνας της Ελλάδας, Νίκου Δένδια, του εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών

και πάσης Ελλάδος, εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελλάδας, εκπροσώπων ελληνικών και κυπριακών οργανώσεων και εκπροσώπων του Δήμου Αθηναίων.

Ο Διευθυντής του Σπιτιού της Κύπρου Διομήδης Νικήτα καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυναν ο Πρέσβης της Κυπριακής Δημοκρατίας Σταύρος Αυγουστίδης και το Μέλος του Συμβουλίου Διοίκησης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Αχιλλεύς Χαλδαιάκης.

Κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο Ομότιμος Καθηγητής Οικονομικής Γεωγραφίας και Γεωπολιτικής Θεωρίας του Τμήματος Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Ιωάννης Μάζης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, προβλήθηκε η ταινία τεκμηρίωσης «Αφιέρωμα στους 14 Θανόντες από τα Βασανιστήρια Άγγλων Ανακριτών» παραγωγής του Συμβουλίου Ιστορικής Μνήμης Αγώνα ΕΟΚΑ 1955-1959. Ακούστηκε το τραγούδι με τίτλο «Το Αντάρτικο», σε στίχους του ήρωα της ΕΟΚΑ Μιχαλάκη Παρίδη και μουσική Λουκά Ξενοφώντος.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή αποσπάσματος από το μουσικό έργο του Γιώργου Θεοφάνους «ΧΟΕΣ», που κυκλοφόρησε το 2015 με αφορμή τη συμπλήρωση 60 χρόνων από την έναρξη του Απελευθερωτικού Αγώνα της Κύπρου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα