Εκκενώθηκαν περιοχές του Τέξας - Μαίνονται έξι πυρκαγιές

Έξι πυρκαγιές μαίνονται στη νοτιοδυτική πολιτεία του Τέξας των ΗΠΑ, εκ των οποίων δύο είναι εντελώς ανεξέλεγκτες, δήλωσαν οι αρχές την Τετάρτη, καθώς πολλές περιοχές εξέδωσαν εντολές εκκένωσης.

Η πυρκαγιά στο Σμόουκχαουζ Κρικ στο βόρειο τμήμα της πολιτείας, που αναφέρεται ως "0% περιορισμένη" από τη δασική υπηρεσία του Τέξας A&M, έχει γίνει η δεύτερη χειρότερη πυρκαγιά στην ιστορία της πολιτείας, καίγοντας περίπου 500.000 στρέμματα (200.000 εκτάρια).

Έπειτα από σφοδρούς ανέμους και ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες, στο Τέξας

ξέσπασαν 32 πυρκαγιές, 26 από τις οποίες είχαν περιοριστεί πλήρως από το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο κυβερνήτης του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, κήρυξε την Τρίτη κατάσταση καταστροφής για 60 κομητείες, ενώ οι φλόγες κοντά στη βόρεια πόλη Αμαρίλο προκάλεσαν προσωρινά το κλείσιμο ενός εργοστασίου πυρηνικών όπλων.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία στο Αμαρίλο ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι αναμένονται χαμηλές θερμοκρασίες «με ασθενείς ανέμους», κάτι που οι αρχές ελπίζουν ότι θα τους βοηθήσουν στην κατάσβεση των πυρκαγιών.

Η πόλη Φριτς, μεγάλα τμήματα της οποίας δεν έχουν ρεύμα και νερό, εξέδωσε εντολές εκκένωσης για μεγάλο μέρος της πόλης, ενώ η γειτονική πόλη Μπόργκερ ανέφερε ότι άνοιξε ένα καταφύγιο για τους εκτοπισμένους.

"Δεν νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι που ζουν στην περιοχή Φριτς θα είναι πιθανότατα προετοιμασμένοι για αυτό που πρόκειται να δουν καθώς θα εισέλθουν στην πόλη", δήλωσε η εκπρόσωπος της Διοίκησης Έκτακτης Ανάγκης της κομητείας Χάτσινσον, Ντέιρντρα Τόμας, σε βίντεο που δημοσιεύτηκε στο Facebook, προσθέτοντας ότι «υπάρχουν ακόμη σπίτια που καίγονται».

Το Αμαρίλο την προηγούμενη μέρα είχε δει σοβαρά προβλήματα ποιότητας του αέρα, καθώς οι άνεμοι ώθησαν καπνό στην πόλη.

Πόλεις σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά σημείωσαν θερμοκρασίες ρεκόρ τον Φεβρουάριο αυτή την εβδομάδα. Πρόκειται για ένα μοτίβο του καιρικού φαινομένου του Ελ Νίνιο, εκτός από την κλιματική αλλαγή, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα