Εκλογές Τουρκία: «Δεν θα καρπωθεί όλο το ποσοστό του Ογκάν ο Κιλιτσντάρογλου»

Όσο περνούν οι μέρες και φτάνουμε προς την κάλπη της 28ης Μαϊου, Ταγίπ Ερντογάν και Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου εντείνουν τις προσπάθειές τους, με όποιο τρόπο μπορούν, για να κόψουν πρώτοι το νήμα. 

Ο Οθωμανολόγος/Τουρκολόγος Δημήτρης Σταθακόπουλος, φιλοξενούμενος στις Τομές στα Γεγονότα, ανέφερε ότι το ποσοστό που έλαβε ο Σινάν Ογκάν δεν θα το καρπωθεί όλο ο Κιλιτσντάρογλου γιατί πρόκειται για ακραία εθνικιστές και με πρόσιμο αντικουρδικό. Ως εκ τούτου ο Κιλιτσντάρογλου έχει προσεγγίσει τους Κούρδους και δήλωσε

ότι είναι ενάντια στο σύνολο των σουνιτών Τούρκων.

«Περισσότερο από 1-2 τις εκατό από το ποσοστό του Ογκάν δεν θα το καρπωθεί. Το υπόλοιπο θα πάει σε αυτόν που έχει παράσταση νίκης, δηλαδή στον Ερντογάν και κυρίως γιατί είναι και αυτός ακραία εθνικιστής με ένα ισλαμιστικό πρόσημο.

Κληθείς να απαντήσει πως θα είναι οι τουρκοευρωπαικές σχέσεις σε περίπτωση επανεκλογής του Ερντογάν, είπε ότι θα συνεχίσει την πολιτική του προς την Δύση και την Ευρώπη γιατί έχει δηλώσει ότι η Τουρκία στρέφει προς την Ευρασία.

«Η σχέση του με την Δύση είναι αναγκαίο κακό όπως δηλώνει. Ακολουθεί κυρίως την αγγλοσαξονική πολιτική σχολή σκέψης του Μακ Κίντερ. Κυρίως τον ενδιαφέρει η υστεροφημία του, αυτός που θα δώσει το έναυσμα για την επόμενη εκαντοαετία της Τουρκίας και θα έχει το δικό του σημείο αναφοράς ως ιστορική προσωπικότητα της Τουρκίας», πρόσθεσε.

Σημείωσε επίσης ότι θα δούμε αυξημένη ρητορική τον Ιούλιο λόγω των εκατό χρόνων από την Συνθήκη της Λοζάνης θεωρώντας ότι θα πρέπει να αναθεωρηθεί πλήρως. Πιο έντονη ρητορική θα την δούμε τον Οκτώβριο που θα γιορτάσουν οι Τούρκοι τα 100 χρόνια από την τουρκική Δημοκρατία.

Διαβάστε επίσης: Τουρκία:«Δεν έχει σημασία τι ψηφίζει ο κόσμος αλλά ποιος καταμετρά τις ψήφους»

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκλογές Τουρκία, Δεν, Ογκάν, Κιλιτσντάρογλου,ekloges tourkia, den, ogkan, kilitsntaroglou