Εκπρόσωπος: ΜΟΕ θα ανακοινώνονται παράλληλα με συνομιλίες

Ως μια εξελικτική διαδικασία, η οποία θα συνεχίζεται παράλληλα με τις συνομιλίες, χαρακτήρισε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, την ανακοίνωση μέτρων Οικοδόμησης εμπιστοσύνης.

Μίλωντας στην εκπομπή έχουμε θέμα του Ράδιο Πρώτο, ο Νίκος Χριστοδουλίδης τόνισε ότι στόχος είναι σε τακτά χρονικά διαστήματα και μόλις υπάρχει συμφωνία, να ανακοινώνονται μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, χαρακτηρίζοντας τα ως μια προστιθέμενη αξία προς την επίτευξη του στόχου των συνομιλιών για επανένωση.

Ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι κατά τη χθεσινή εφτάωρη συνάντηση των διαπραγματευτών

δεν συζητήθηκε το θέμα των ΜΟΕ, αλλά έγινε εκτενής αξιολόγηση για το πού βρισκόμαστε.

Τόνισε ότι το θέμα των ΜΟΕ θα απασχολήσει του δύο διαπραγματευτές τη Δευτέρα, καθώς θα γίνει η ετοιμασία ενός ενιαίου καταλόγου με ΜΟΕ, τα οποία θα τεθούν ενώπιον των δύο ηγετών στις 28 Μαΐου, προκειμένου να αποφασίσουν για τα ποιά θα προωθήσουν.

Αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των επαφών του Προέδρου Αναστασιάδη στη Ρίγα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος σημείωσε ότι το σημαντικότερο απ’ όλα είναι η αντίληψη που επικρατεί πλέον για την ανάγκη ενεργότερης εμπλοκής της ΕΕ στο κυπριακό. «Σήμερα θεσμικά όργανα και κράτη μέλη επιθυμούν ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στιες συνομιλίες», σημείωσε ο Εκπρόσωπος, προσθέτοντας πως αναμένουμε σύντομα να δούμε πως αυτό θα υλοποιηθεί στην πράξη.

Σε ότι αφορά τις πληροφορίες της ΔΕΑ για ομαδικό τάφο στα κατεχόμενα, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος τόνισε πως όσες πληροφορίες υπάρχουν τυγχάνουν επεξεργασίας από τη ΔΕΑ, προσθέτοντας πως ενδεχομένως σύντομα να έχουμε μια πρωτοβουλία από τους δύο ηγέτες σε σχέση με τη συλλογή πληροφοριών για ομαδικούς τάφους.

Keywords
Τυχαία Θέματα