Έκτακτη σύσκεψη για τα επεισόδια στο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ- Καταζητείται ένα πρόσωπο

Έκτακτη σύσκεψη για τα επεισόδια κατά τη διεξαγωγή του καλαθοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων ΑΠΟΛΛΩΝ – ΑΝΟΡΘΩΣΗ στο γήπεδο «ΤΑΣΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ» στη Λευκωσία, θα πραγματοποιηθεί σήμερα το πρωί, ανέφερε η Υπουργός Δικαιοσύνης, Άννα Προκοπίου στο Πρωτοσέλιδο.

Επίσης, τόνισε ότι «πέραν τον δύο συλλήψεων, καταζητείται άλλο ένα πρόσωπο. Δυστυχώς το συγκεκριμένο γήπεδο δεν έχει κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης. Αυτό είναι ένα αίτημα

της αστυνομίας. Μπορεί να υπάρχει μερίδιο ευθύνης της Αστυνομίας, αυτό θα το εξετάσουμε πώς έγινε. Αλλά πρέπει ομοσπονδίες και γήπεδα να επενδύσουν σε καλύτερες υποδομές για να βοηθήσουν στο έργο της αστυνομίας. Θα ήταν πολύ διαφορετικά τα πράγματα εάν υπήρχε ένα σύστημα παρακολούθησης».

Πρόσθεσε ότι «κάποιοι αρνήθηκαν να δείξουν κάρτα οπαδού, υπήρχαν κάποιες αψιμαχίες, τελικά μπήκαν, ενώ μπήκαν και κάποιοι άλλοι παράνομα. Πρέπει να δω την έκθεση γεγονότων της Αστυνομίας. Αυτό που ενδιαφέρει τους πολίτες είναι τα φαινόμενα αυτά να μην ξανασυμβούν».    

Σε δηλώσεις του στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, ανέφερε ότι η σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί για να εξεταστούν εισηγήσεις και μέτρα για αντιμετώπισης της βίας στα γήπεδα.

Εξήγησε ότι «πρόκειται μια διαχρονική παθογένεια. Είναι απαράδεκτο εν έτη 2023, να παρατηρούνται φαινόμενα, όπως τα χθεσινά. Θα πραγματοποιηθεί μια σύσκεψη με την υπουργό Δικαιοσύνης. Αυτό που έχει σημασία δεν είναι μόνο η σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί, αλλά είναι και το πλάνο δράσης που θα καταρτιστεί, για να δούμε πως αυτή παθογένεια πλέον μπορεί να αντιμετωπιστεί στη ρίζα της. Είναι απαράδεκτο ο αθλητισμός να θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές, άτομα των σωμάτων ασφαλείας να τραυματίζονται. Πολλές φορές ακούμε συμπολίτες μας, φοβάμαι να πάω στο γήπεδο με το παιδί μου».

Διαβάστε επίσης: Δύο συλλήψεις μετά τα επεισόδια στο ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ- Ζημιές και τραυματισμοί (vid)

Keywords
Τυχαία Θέματα