Μόσχα: Νεκροί και οι 71 επιβαίνοντες του αεροσκάφους - VIDEO

Νεκροί είναι οι 65 επιβάτες και τα 6 μέλη του πληρώματος του αεροσκάφους της ρωσικής αεροπορικής εταιρίας Saratov Airlines, που κατέπεσε την Κυριακή (11/2) κοντά στην Μόσχα, μεταδίδει το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο πηγή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Το αεροσκάφος An-148 της αεροπορικής εταιρίας Saratov Airlines είχε απογειωθεί από το αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο της Μόσχας με προορισμό το Ορσκ στην περιοχή Ορενμπούργκ, νοτίως των Ουραλίων, μεταδίδει το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua επικαλούμενο το ρωσικό πρακτορείο Interfax.

“Το αεροσκάφος φέρεται

να έχει συντριβεί κοντά στο χωριό Αργκούνοβο. Το πλήρωμα και οι επιβάτες δεν είχαν καμία ελπίδα επιβίωσης,” δήλωσε χαρακτηριστικά πηγή των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης.

Το Russia Today μεταδίδει το πρώτο βίντεο από τα συντρίμμια του αεροσκάφους διάσπαρτα στο χιόνι.

Σύμφωνα με το BBC η Saratov Airlines εδρεύει στο Saratov, 840 χλμ. Νοτιοανατολικά της Μόσχας.

Το 2015 σημειώνει, απαγορεύθηκε στην εταιρία η διεξαγωγή διεθνών πτήσεων, όταν έκπληκτοι επιθεωρητές βρήκαν κάποιον άλλο εκτός του πληρώματος πτήσης στο θάλαμο διακυβέρνησης.

Η αεροπορική εταιρεία άσκησε έφεση κατά της απαγόρευσης και άλλαξε την πολιτική της πριν επαναλάβει τις διεθνείς πτήσεις τσάρτερ το 2016.

H Saratov Airlines πετάει κυρίως μεταξύ των ρωσικών πόλεων, αλλά έχει και προορισμούς στην Αρμενία και τη Γεωργία.

Eντολή Πούτιν

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή στην κυβέρνηση να συγκροτήσει μια ειδική επιτροπή για να διερευνήσει το αεροπορικό δυστύχημα με το αεροσκάφος ΑΝ-148 της αεροπορικής εταιρίας Saratov Airlines.

Παράλληλα, υποχρέωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να διεξάγουν τις απαραίτητες ενέργειες διερεύνησης κι αναζήτησης των αιτιών που προκάλεσαν την αεροπορική τραγωδία.

Ο πρόεδρος Πούτιν εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς, τις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ, RT και BBC

Keywords
Τυχαία Θέματα