ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ: 'Ανούσιο πυροτέχνημα' η εξαγγελία ΥΠΠ

Η εκπαιδευτική οργάνωση ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ εκφράζει, σε ανακοίνωσή της, θλίψη και απογοήτευση για τη στάση του Υπουργού Παιδείας, ο οποίος, όπως αναφέρει, στον απόηχο των αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου που ο ίδιος μονόπλευρα προώθησε για τη στελέχωση των σχολείων, δηλώνει δημόσια πως υπάρχει χώρος και χρόνος για διάλογο.

« Είναι πέρα για πέρα εμφανές ότι

πρόκειται για ακόμα ένα ανούσιο πυροτέχνημα... Αλήθεια, πώς μπορεί να διεξαχθεί διάλογος όταν λαμβάνονται τέτοιες αποφάσεις, ενώ παράλληλα σε μόλις μερικές μέρες θα πρέπει να ολοκληρωθεί η διαδικασία κάλυψης των αναγκών για στελέχωση των σχολικών μονάδων;», αναφέρει η οργάνωση.

Η ΠΑΔΕΔ ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ αναφέρει ότι, αν όντως υπήρχε διάθεση για διάλογο, θα μπορούσε να συζητηθεί η άρση, από την Κυβέρνηση, των λεγόμενων «πέναλτι» στις πρόωρες αφυπηρετήσεις από την εκπαίδευση, δίνοντας έτσι την ευκαιρία σε σημαντικό αριθμό εκπαιδευτικών να αποχωρήσουν με οικονομικά ευπρεπείς όρους.

«Με αυτό τον τρόπο, θα δινόταν η ευκαιρία για πραγματική ανανέωση του εκπαιδευτικού προσωπικού, ουσιαστική μείωση του μισθολογίου και μακροχρόνια επίλυση του ζητήματος των μειωμένων ωρών», αναφέρεται.

Η Οργάνωση απαιτεί, επίσης, με τη νέα σχολική χρονιά να υπάρξει πραγματικό ξεκαθάρισμα του πού αποσπώνται εκπαιδευτικοί και για να επιτελούν ποια καθήκοντα.

Τέλος, αναφέρεται ότι το συνολικό κόστος των 373 επιπρόσθετων θέσεων που έχει ανάγκη η εκπαίδευση αυτή τη στιγμή αντιστοιχούν σε μια δαπάνη της τάξης των 9 περίπου εκατομμυρίων και εκφράζεται απογοήτευση που «η Πολιτεία λέει ουσιαστικά ότι τα παιδιά μας δεν αξίζουν μια τέτοια επένδυση».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα