«Εκτοξεύτηκε» στα €8 εκ. η τιμή των 500 kg ναρκωτικών που βρέθηκαν στην Κύπρο

Για τα 500 κιλά ναρκωτικών που εντοπίστηκαν στην Κύπρο μίλησε στο Μεσημέρι και Κάτι ο εκπρόσωπος Τύπου της ΥΚΑΝ, Στέλιος Σεργίδης.

Συγκεκριμένα, εξήγησε ότι τα ναρκωτικά αυτά ήταν προορισμένα για άλλη αγορά, συγκεκριμένα προς τη Λιθουανία. Πρόκειται για μια νέα συνθετική ουσία με την ονομασία μεφεδρόνη

και προκαλεί τις ίδιες παρενέργειες με το έκσταση και τις αμφεταμίνες. Τα ναρκωτικά αυτά θα μεταφέρονταν αεροπορικώς προς τη Λιθουανία.

Σε σχέση με την αξία τους, σημείωσε ότι πρόκειται για πάνω από 8 εκατομμύρια ευρώ. Πάντως, σε προηγούμενες δηλώσεις του ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρήστος Ανδρέου, είχε αναφέρει ότι η αξίας τους υπολογίζεται να υπερβαίνει το 1 εκ. ευρώ. Επεσήμανε όμως ότι «είναι μεγάλης χρηματικής αξίας, που ξεπερνά το 1 εκατομμύριο ευρώ, ωστόσο σε κάθε χώρα η αξία της είναι διαφορετική. Ακόμα η ουσία αυτή χρησιμοποιείται όπως είναι, ενώ με κάποιες διαδικασίες μπορεί να κατασκευαστούν και άλλες συνθετικές ναρκωτικές ουσίες, με αποτέλεσμα η αρχική ποσότητα να πολλαπλασιαστεί».

 Με το πέρας των εξετάσεων τα ναρκωτικά αυτά θα καταστραφούν, όπως καταστρέφονται και τα υπόλοιπα ναρκωτικά.  

Διαβάστε επίσης: 

500kg ναρκωτικά: Δεν φαίνεται να εμπλέκονται Κύπριοι - Αξία πάνω από 1εκ

Ενδιάμεσος σταθμός η Κύπρος για τα 500 κιλά ναρκωτικών - Από πού προήλθαν

Keywords
Τυχαία Θέματα