Ελλάδα: Διώξη για κατασκοπεία και παράνομη διακίνηση μεταναστών σε ΜΚΟ

Δίωξη για εγκληματική οργάνωση και διευκόλυνση εισόδου μεταναστών ασκήθηκε σε βάρος του Παναγιώτη Δημητρά, διευθυντή του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι καθώς επίσης και σε βάρος του Τόμι Όλσεν, ιδρυτή και διευθυντή της οργάνωσης Aegean Boat Report.

Σύμφωνα με τον ίδιο τον κ. Δημητρά, που καταγγέλλει "κυνήγι μαγισσών", κατηγορείται για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης "με σκοπό να παραλαμβάνει στοιχεία πολιτών τρίτων χωρών, οι οποίοι επιχειρούν παράνομη είσοδο στην

Ελλάδα, προκειμένου να διευκολύνει την παράνομη είσοδο και διαμονή αυτών, αποστέλλοντας στις αρχές τα πλήρη στοιχεία τους και το ακριβές σημείο εντοπισμού τους στη χώρα, προκειμένου να υπαχθούν στις διαδικασίες ασύλου".

Διώξη για κατασκοπεία και παράνομη διακίνηση μεταναστών στον Παναγιώτη Δημητρά pic.twitter.com/TSLCao7GKg

ΕΛΛΑΔΑ 24 (@ellada24) December 21, 2022

Επισημαίνει δε ότι "το περιστατικό με βάση το οποίο κινήθηκε η ως άνω κατηγορία αφορά την είσοδο στη χώρα στις 13/07/2021 αιτούντα άσυλο, ο οποίος κατηγορείται μάλιστα ως ο διευθύνων την εγκληματική οργάνωση, της οποίας η μόνη παράνομη δραστηριότητα ήταν η είσοδος στη χώρα του ιδίου και των συνεπιβαινόντων του στη βάρκα. Ο ίδιος αιτών άσυλο είχε προηγούμενα εμφανισθεί στο BBC σε ρεπορτάζ για τις επαναπροωθήσεις με τίτλο "TheEUcountries "pushingback”, το οποίο μάλιστα δημοσιεύθηκε κατά τύχη την ίδια ημέρα (13/07/2021), καταγγέλλοντας δύο προηγούμενες επαναπροωθήσεις του, εκ των οποίων μάλιστα η μία καταγράφηκε και σε βίντεο το οποίο δημοσιεύθηκε στις 10/06/2021 από τη σελίδα στο facebook της οργάνωσης AegeanBoatReport, που επίσης συστηματικά καταγγέλλει περιστατικά παράνομων επαναπροωθήσεων στο Αιγαίο και της οποίας το βασικό πρόσωπο που την εκπροσωπεί, Tommy Olsen, κατηγορείται επίσης ως μέλος της ίδιας υποτιθέμενης εγκληματικής οργάνωσης".

Με μια μακροσκελή ανάρτηση, ο Δημητράς αφήνει αιχμές κατά του Υπουργού Μετανάστευσης και τονίζει ότι "έπραξε σύμφωνα με τους σκοπούς της οργάνωσης της οποίας είναι ιδρυτικό μέλος από το 1993, ήτοι την υποστήριξη των δικαιωμάτων του ανθρώπου, αποστέλλοντας στις αρχές ενημέρωση για την παρουσία αιτούντων άσυλο στο ελληνικό έδαφος, καθώς και για την επιθυμία τους να υπαχθούν στις διαδικασίες ασύλου, ζητώντας δηλαδή να εφαρμοσθεί η νόμιμη διαδικασία".

Ποιος είναι ο Παναγιώτης Δημητράς


Από μερίδα του τύπου ο Παναγιώτης Δημητράς έχει χαρακτηριστεί ως "εθνικός μηνυτής", με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνο Τσιάρα να αναφέρει πέρυσι πως ο διευθυντής του Ελληνικού Παρατηρητηρίου Συμφωνιών του Ελσίνκι έχει καταθέσει πάνω από 400 μηνύσεις μέσα σε μία πενταετία.

Μεταξύ άλλων, έχει στραφεί νομικά κατά του διευθυντή της Athens Review of Books Μανώλη Βασιλάκη και της Σώτη Τριανταφύλλου.

Κατά τις ίδιες πηγές, έχει υποβάλει μηνύσεις στα πρωτοδικεία Αθηνών, Αιγαίου, Αν. Κρήτης, Β. Αιγαίου, Δ. Μακεδονίας, Δωδεκανήσου, Εύβοιας, Θεσσαλονίκης, Θράκης, Ιωαννίνων, Καλαμάτας, Κέρκυρας, Κρήτης, Λαμίας, Λάρισας, Ναυπλίου, Πατρών και Πειραιά.

Έχει μηνύσει τον Υπουργό Δικαιοσύνης, την Υπουργό Παιδείας (δυο φορές για ρατσισμό), τον Υπουργό Ναυτιλίας και πολλούς άλλους πρώην και νυν υπουργούς της Νέας Δημοκρατίας.

Το ίδο συνέβη και με τους Αλέξη Παπαχελά, Διονύση Γουσέτη και Τάκη Θεοδωρόπουλο από την εφημερίδα "Καθημερινή".

Είχε χαρακτηρίσει δε την Φώφη Γεννηματά "ακροδεξιά εθνικίστρια", και τη Νέα Δημοκρατία "ναζιστικό κόμμα".

Πηγή: ΤhEDOC

Keywords
Τυχαία Θέματα