Ένας Κύπριος στον ISIS- Τα βασανιστήρια & οι αποκεφαλισμοί

Δύο τζιχαντιστές, εκ των οποίων ένας κυπριακής καταγωγής, μέλη του Ισλαμικού Κράτους, γνωστοί για το ρόλο τους σε διάπραξη βασανιστηρίων και εκτελέσεις δυτικών αιχμαλώτων, συνελήφθησαν από Σύρους Κούρδους μαχητές, δήλωσαν σήμερα δύο Αμερικανοί αξιωματούχοι.

Οι άνδρες ανήκαν σε μια μικρή ομάδα τεσσάρων τζιχαντιστών, γνωστή με την ονομασία «Beatles», η οποία τους είχε δοθεί λόγω των βρετανικών προφορών τους. Ήταν οι τελευταίοι που παρέμεναν ασύλληπτοι.

Οι αποκαλούμενοι ‘Beatles’ ήταν οι φρουροί ομήρων στη Ράκκα της Συρίας, ορισμένοι εκ των οποίων εμφανίζονταν σε βίντεο αποκεφαλισμού

τους από τον Εμγουάζι.

Οι δύο, την σύλληψη των οποίων ανέφεραν πρώτοι οι New York Times, ταυτοποιήθηκαν ως ο Αλεξάντα Κότεϊ και ο Ελ Σάφι Ελσέιχ.

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα με καταγωγή από τη Γκάνα και την Κύπρο, ο Κότεϊ μεγάλωσε ως Ορθόδοξος χριστιανός, αλλά πιστεύεται ότι ασπάστηκε το Ισλάμ ως έφηβος.

Το γνωστότερο μέλος της ομάδας αυτής ήταν ο βρετανός πολίτης, ο Μοχάμεντ Εμουάζι, ο διαβόητος «Τζιχάντι Τζον», ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει σε πολλά βίντεο με αποκεφαλισμούς ομήρων, όπως των James Foley, Steven Sotloff και Abdul-Rahman Kassig, πριν σκοτωθεί τον Νοέμβριο του 2015 σε έναν βομβαρδισμό στη Ράκα, στο ανατολικό τμήμα της Συρίας. Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα οι τέσσερις διέπραξαν πάνω από 27 απαγωγές.

Οι New York Times επικαλούμενες πηγές του State Department αναφέρουν ότι ο Κότεϊ πιθανόν εμπλέκεται με τις εκτελέσεις της ομάδας χρησιμοποιώντας εξαιρετικά βάναυσες μεθόδους βασανιστηρίων, συμπεριλαμβανομένων ηλεκτρονικών σοκ και εικονικών πνιγμών. Μάλιστα, φαίνεται ριζοσπαστικοποίησε πολλούς Βρετανούς για να μπουν στις τάξεις του ISIS.

Keywords
Τυχαία Θέματα