Ενδυνάμωση πολιτιστικών σχέσεων με Ιορδανία συζήτησε στο Αμμάν η Υφυπουργός

Οι πολιτιστικές σχέσεις Κύπρου και Ιορδανίας ενδυναμώθηκαν μέσα από υψηλού επιπέδου συνομιλίες που είχε στο Αμμάν η Υφυπουργός Πολιτισμού, Βασιλική Κασσιανίδου, η οποία πραγματοποιεί στη χώρα επίσημη επίσκεψη.

Σύμφωνα με το Πρακτορείο Ειδήσεων της Ιορδανίας, η Υπουργός Πολιτισμού της χώρας, Haifa Najjar, συναντήθηκε με την Κύπρια Υφυπουργό, στο Βασιλικό Πολιτιστικό

Κέντρο στο Αμμάν, με στόχο την ενδυνάμωση των πολιτιστικών δεσμών μεταξύ Κύπρου και Ιορδανίας.

Η Ιορδανή Υπουργός αναφέρθηκε στην πλούσια ιστορική και πολιτιστική κληρονομιά της χώρας της, σημειώνοντας ότι είναι ανοικτή στην ποικιλομορφία, η οποία εμπλουτίζει την κοινωνική πρόοδο και πνευματική ανάπτυξη.

Απηύθυνε πρόσκληση στην Κύπρο για να συμμετέχει στο Φεστιβάλ Πολιτισμού και Τεχνών «Jerash» το τρέχων έτος.

Η κ. Κασσιανίδου, εκφράζοντας ενδιαφέρον για συνεργασία με την Ιορδανία σε ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενες πολιτιστικές πρωτοβουλίες, σημείωσε την προσπάθεια, που καταβάλλεται για αξιοποίηση της τεχνογνωσίας της Ιορδανίας στην παραδοσιακή τέχνη και ανταλλαγή εμπειριών σε αυτό τον τομέα.

Προέτρεψε για συμμετοχή της Ιορδανίας στη Διεθνή Εκθεση Βιβλίου στη Λεμεσό και στην ετήσια «Πλατφόρμα Χορού» στη Λευκωσία.

Όπως αναφέρει το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων στο Αμμάν, η συνάντηση επικεντρώθηκε στις τρέχουσες πολιτιστικές σχέσεις μεταξύ Ιορδανίας και Κύπρου, εστιάζοντας στην περαιτέρω ενίσχυσή τους.

Και οι δύο πλευρές δεσμεύτηκαν για την ενεργοποίηση του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας Κύπρου και Ιορδανίας για τα έτη 2023 με 2026, με προτεραιότητα τη συνεργασία στον κινηματογράφο, στα φεστιβάλ τεχνών και στην προώθηση μεταφρασμένης λογοτεχνίας των δύο χωρών.

H Υφυπουργός συναντήθηκε και με τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Ιορδανίας, Emad Hijazeen καθώς και με την Πριγκίπισσα, Dana Firas της Ιορδανίας, η οποία είναι Πρόεδρος του Petra National Trust και του International Council on Monuments and Sites (ICOMOS) της Ιορδανίας, ενώ υπηρετεί επίσης και ως Πρέσβειρα Καλής Θελήσεως της UNESCO. Η Υφυπουργός επιστρέφει στην Κύπρο την Παρασκευή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα