Ενημέρωση για τα έργα ΕΕ στα κατεχόμενα ζήτησε ο Δημ.Μόρφου

Κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή Ric Todd είχε ο Δήμαρχος Μόρφου Χαράλαμπος Πίττας, o οποίος τον ενημέρωσε για τα διαβήματα προς την ΕΕ, από την οποία ζητήθηκε επίσημη ενημέρωση αναφορικά με τα έργα που υλοποιούνται στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Δήμου Μόρφου, κατά τη συνάντηση, στη βρετανική πρεσβεία στη Λευκωσία, έγινε ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με την προσπάθεια που γίνεται για την επίλυση του Κυπριακού.

Ο Ύπατος Αρμοστής επέδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και ενημερώθηκε εκτενώς για τις πρόσφατες εξελίξεις στη Μόρφου και την ευρύτερη

περιοχή και ιδιαίτερα για την παράνομη ανάπτυξη έργων που πραγματοποιούνται τώρα στην κατεχόμενη πόλη μας, οι οποίες υπονομεύουν σημαντικά το διάλογο και επιχειρούν να διαγράψουν κάθε δυνατή προσπάθεια για μια λύση του Κυπριακού.

Επίσημη ενημέρωση από ΕΕ

Περαιτέρω, ο Δήμαρχος Μόρφου ενημέρωσε τον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή για τα διαβήματα που έχει ήδη κάνει ο Δήμος Μόρφου προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, από την οποία ζητήθηκε επίσημη ενημέρωση αναφορικά με το ποια έργα υλοποιούνται στην κατεχόμενη γη μας, τα οποία χρηματοδοτούνται μέσω Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, καθώς και διευκρινήσεις αναφορικά με τον έλεγχο που ασκείται για να διασφαλιστεί ότι τα εν λόγω έργα δεν επηρεάζουν με κανένα τρόπο τις περιουσίες των προσφύγων στα κατεχόμενα.

Παράλληλα, ο κ. Πίττας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον Βρετανό Ύπατο Αρμοστή τις προοπτικές λύσης του Κυπριακού που παρουσιάζονται την δεδομένη στιγμή, αλλά και για τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των προσφύγων και ιδιαίτερα των εκτοπισμένων κατοίκων της Μόρφου και της ευρύτερης περιοχής.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ανάλογη συνάντηση πραγματοποιήθηκε και με τον Πρέσβη της Γαλλίας στην Κύπρο Rene Troccaz τον περασμένο μήνα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα