Ενίσχυση συνεργασίας Κύπρου-Σερβίας συζήτησε η ΠτΒ με απερχόμενο Σέρβο Πρέσβη

Τις προοπτικές περαιτέρω ενίσχυσης των ανταλλαγών και της συνεργασίας μεταξύ Κύπρου και Σερβίας, ειδικότερα στο κοινοβουλευτικό επίπεδο, καθώς και θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος, με ιδιαίτερη έμφαση στην κατάσταση στη Μέση Ανατολή, είχε την ευκαιρία να συζητήσει την Τετάρτη η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Αννίτα Δημητρίου, κατά την αποχαιρετιστήρια συνάντησή της με τον Πρέσβη της Σερβίας Marko Blagojević, επί τη ευκαιρία της ολοκλήρωσης της θητείας του

στην Κύπρο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του νομοθετικού σώματος, κατά τη συνάντηση η Πρόεδρος της Βουλής ευχαρίστησε τον κ. Blagojević για την αγαστή συνεργασία μεταξύ της Βουλής των Αντιπροσώπων και της Πρεσβείας της Σερβίας στη διάρκεια της μακράς θητείας του στην Κύπρο, και του ευχήθηκε κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα, σημειώνοντας, παράλληλα, την καθόλα ουσιαστική συμβολή του κ. Blagojević στην περαιτέρω ενίσχυση των ήδη άριστων σχέσεων μεταξύ της Κύπρου και της Σερβίας και των κοινοβουλίων των δύο χωρών.

Συμπληρώνεται ότι η Πρόεδρος της Βουλής υπογράμμισε, επίσης, ότι οι αδελφικές σχέσεις που συνδέουν την Κύπρο με τη Σερβία εδράζονται σε κοινές αρχές, στους ιστορικούς δεσμούς τους και στην αμοιβαία στήριξη σε ζητήματα μείζονος σημασίας για την κάθε χώρα.

Σημειώνεται ότι η κ. Δημητρίου εξέφρασε ειλικρινείς ευχαριστίες για τη σταθερή στάση αρχών και τη στήριξη της Σερβίας όσον αφορά στο κυπριακό πρόβλημα και στις προσπάθειες για επίλυσή του, σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, και επαναβεβαίωσε τη σταθερή στήριξη της Κύπρου προς τη Σερβία, στη βάση αρχών, τόσο στο θέμα του Κοσσυφοπεδίου όσο και στην ενταξιακή πορεία της Σερβίας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, τονίζοντας ότι «η απάντησή μας πρέπει να είναι η ίδια σε όλες τις περιπτώσεις παραβίασης του διεθνούς δικαίου και των κοινών μας αρχών».

Από την πλευρά του, ο Πρέσβης της Σερβίας επαναβεβαίωσε τη θέση αρχών της χώρας του υπέρ της επίλυσης του κυπριακού προβλήματος σύμφωνα με τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ, εκφράζοντας, παράλληλα, ευχαριστίες για τη σταθερή στήριξη της Κύπρου στο ζήτημα του Κοσσυφοπεδίου και ως προς την ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα