Ενός λεπτού σιγή από ΟΥΝΦΙΚΥΠ για προσωπικό ΟΗΕ που σκοτώθηκε στη Γάζα

Ο Ειδικός Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Κόλιν Στιούαρτ και το προσωπικό της ειρηνευτικής δύναμης των ΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) τήρησαν ενός λεπτού σιγή τη Δευτέρα για να τιμήσουν τους συναδέλφους τους που σκοτώθηκαν στη Γάζα, μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από προσωπικό του οργανισμού σε όλον τον κόσμο.

Σύμφωνα με ανάρτηση των Ηνωμένων Εθνών στην Κύπρο

στην πλατφόρμα "Χ", ο κ. Στιούαρτ, μαζί με τον αναπληρωτή διοικητή της ΟΥΝΦΙΚΥΠ, συνταγματάρχη Ben Ramsay, στρατιωτικούς, αστυνομικούς και μη στρατιωτικούς ειρηνευτές, τήρησαν ενός λεπτού σιγή «για να θρηνήσουμε και να τιμήσουμε τους συναδέλφους μας που σκοτώθηκαν στη Γάζα».

Σε παρόμοιες τελετές, με την τήρηση ενός λεπτού σιγής και μεσίστιες σημαίες, ο ΟΗΕ απέτισε τη Δευτέρα παγκόσμια φόρο τιμής στους δεκάδες συνεργατών του που σκοτώθηκαν στον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και στη Χαμάς στη Γάζα.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες ζήτησε να τηρηθεί ενός λεπτου σιγή στις 09:30 τοπική ώρα σε κάθε χώρα όπου ο οργανισμός διαθέτει αντιπροσωπεία.

Η σημαία των Ηνωμένων Εθνών κυμάτισε επίσης μεσίστια σε Μπανγκόκ, Τόκιο και Πεκίνο.

Στη Γενεύη, το δεύτερο μεγαλύτερο κέντρο των Ηνωμένων Εθνών έπειτα από εκείνο στη Νέα Υόρκη, οι σημαίες του ΟΗΕ κυμάτιζαν επίσης μεσίστιες το πρωί. Εξάλλου, ο οργανισμός δεν ύψωσε καμία από τις σημαίες των 193 χωρών μελών του, στο πλάι της κύριας δενδροστοιχίας που βρίσκεται μπροστά από το επιβλητικό κτήριο.

Το Γραφείο Αρωγής και Έργων των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες στην Εγγύς Ανατολή (UNRWA) ανακοίνωσε την Παρασκευή, πως από το ξέσπασμα του πολέμου έχουν σκοτωθεί πάνω από 100 εργαζόμενοί του στη Λωρίδα της Γάζας.

Αυτή η απότιση φόρου τιμής, που ανακοινώθηκε την περασμένη εβδομάδα, σημειώνεται την επομένη της ανακοίνωσης του ΟΗΕ περί «μεγάλου αριθμού νεκρών και τραυματιών» στον «βομβαρδισμό» της έδρας του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για την Ανάπτυξη (PNUD στα γαλλικά, UNDP στα αγγλικά) στη Γάζα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα