Επ. Ελέγχου: Η πτήση με τον «Κωδικό 1» για Σεϋχέλλες και η πολιτογράφηση

Στην κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου συζητήθηκε σήμερα Πέμπτη (04/02) το ταξίδι του Προέδρου Αναστασιάδη στις Σεϋχέλλες.

Στη συζήτηση κλήθηκαν να παραστούν,  ο Γενικός Ελεγκτής, ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, ο Διευθυντής του Γραφείου του Πρόεδρου της Δημοκρατίας, ο Προϊστάμενος Διοίκησης Προεδρίας, ο Αρχηγός Αστυνομίας, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Οικονομικών, ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Εσωτερικών, ο Έφορος Φορολογίας, η Γενική Λογίστρια, εκπρόσωποι του Τμήματος Πολιτικής Αεροπορίας του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και

της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης (ΜΟΚΑΣ) .

Το δεύτερο προσωπικό ταξίδι του Προέδρου της Δημοκρατίας στις Σεϋχέλλες και όλα τα ζητήματα που ενδεχομένως αναφύονται και άπτονται δημόσιου συμφέροντος και σοβαρών πολιτικών ευθυνών, συζητήθηκαν έπειτα από αυτεπάγγελτη εξέταση έπειτα από πρόταση των βουλευτών κ. Νικόλα Παπαδόπουλου, Στέφανου Στεφάνου, Ειρήνης Χαραλαμπίδου, Σκεύης Κούτρα Κουκουμά και Γιώργου Περδίκη.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο εκπρόσωπος της Πολιτικής Αεροπορίας, Χάρης Αντωνιάδης, στις 3/08/2015 τα ξημερώματα, αεροπλάνο Boing 767 απογειώθηκε από την Λάρνακα με προορισμό τις Σεϋχέλλες και προσγειώθηκε στη Λάρνακα στις 13/08/2015. 

Όπως σημείωσε, επρόκειτο για ιδιωτική πτήση και δεν γνωρίζει εάν σε αυτή βρισκόταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, ωστόσο, σημείωσε πως η πτήση έφερε τον κωδικό 1, ως προεδρική πτήση και σε αυτή επέβαιναν 14 άτομα. 

Όπως αναφέρθηκε από Βουλευτές, έξι μέρες μετά το ταξίδι πολιτογραφήθηκε η σύζυγος του Σαουδάραβα, δηλαδή στις 19/08/2015. 

Διαβάστε επίσης 

Στη Βουλή το ταξίδι Αναστασιάδη στις Σεϋχέλλες με το τζετ του Σαουδάραβα σεΐχη

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ελέγχου, Κωδικό 1, Σεϋχέλλες,elegchou, kodiko 1, seychelles