«Έπαιξαν» με τη φωτιά αλλά πήραν την πρόκριση Λίβερπουλ και Τότεναμ

Δεν έλαμψε, δεν χάρισε ιδιαίτερο θέαμα στο κοινό της, αλλά τον σκοπό της τον πέτυχε η Λίβερπουλ, παίρνοντας την πρόκριση στον τέταρτο γύρο του FA Cup και μάλιστα με το ευρύ 4-1. Οι Reds ανέτρεψαν την κατάσταση κόντρα στην ψυχωμένη κι επικίνδυνη για μεγάλο διάστημα του αγώνα Σριούσμπερι, η οποία αιφνιδίασε ανοίγοντας το σκορ με τον Ούντο στο 27'! Ο Άγγλος στράικερ, μάλιστα, πανηγύρισε αλά... Κριστιάνο Ρονάλντο.

Ωστόσο, τα πιτσιρίκια του Γιούργκεν Κλοπ, ο οποίος επέστρεψε στον πάγκο μετά την Covid-19, απάντησαν άμεσα. Στο

34' ο ανερχόμενος Καγιόντε Γκόρντον σκόραρε με ωραίο τελείωμα από ασίστ του Μπράντλεϊ και λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου μέρους, ο Φαμπίνιο ευστόχησε σε πέναλτι, δίνοντας προβάδισμα στους Κόκκινους.

Οι φιλοξενούμενοι δεν τα παράτησαν, μεσολάβησε, μάλιστα, και ακυρωθέν γκολ τους στο 1-1 για οφσάιντ και είχαν ακόμη μερικές απειλές προς την εστία του Κέλεχερ. Το γκολ του Ρομπέρτο Φιρμίνο, όμως, με υπέροχο ανάποδο τακουνάκι «καθάρισε» την υπόθεση πρόκριση στο 78' και ο Φαμπίνιο με το δεύτερο προσωπικό του γκολ διαμόρφωσε το τελικό σκορ στο 90.

Αν η Λίβερπουλ χρειάστηκε 78' λεπτά για να «λυγίσει» οριστικά την Σριούσμπερι, υπάρχουν και... χειρότερα. Η Τότεναμ κόντεψε να ακολουθήσει τα χνάρια της Νιούκαστλ και να αποκλειστεί στην έδρα της από ομάδα της League One, καθώς μέχρι το 70' έχανε 1-0 από την Μόρκαμ, από το γκολ του Ο' Κόνορ στο 33'! Ωστόσο, η ομάδα του Αντόνιο Κόντε περιέσωσε το όνομά της και γύρισε το ματς στο τελευταίο τέταρτο, αρχής γενομένης από την τρομερή απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γουίνκς, σχεδόν από το σημείο του κόρνερ (74'). Ο Λούκας Μόουρα σφράγισε την ανατροπή στο 85' και ο Κέιν έγραψε το 3-1 στο 88'.

Πηγή: Gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα