«Επανδρώστε άμεσα τα φυλάκια» -Κραυγή αγωνίας από μια κάτοικο του Αγ.Δομετίου

Tην δική της μαρτυρία έδωσε στην Εκπομπή του Σίγμα Πρωτοσέλιδο η κα. Κλεοπάτρα, η οποία διαμένει 50 μέτρα από την Πράσινη Γραμμή στην περιοχή του Αγίου Δωματίου όπου οι τούρκοι προέβησαν σε νέες προκλητικές ενέργειες. Η ίδια εκφράζει την ανησυχία της ενώ τονίζει την άμεση ανάγκη να επανδρωθούν ξανά τα φυλάκια που έκλεισαν στην περιοχή από την Ε.Φ 

Διαβάστε επίσης: Ανάστατοι οι κάτοικοι στον Άγιο Δομέτιο:«50 Τούρκοι παραταγμένοι φώναζαν...»

«Μένουμε εδώ από το 1979 μετά τον πόλεμο.. Από τον Μάιο αρχίσαμε να βλέπουμε κάποια κίνηση (στην περιοχή της Νεκράς Ζώνης). Έρχονται οι Τούρκοι

και βγάζουν σκοπιά. Δεν γνωρίζω αν οι δικοί μας τους είδαν. Οι δικοί μας έβαλαν κάμερες και θέλουν και αυτοί να βάλουν κάμερες. Την Παρασκευή το βράδυ τοποθέτησαν μεγάλους προβολείς και το Σάββατο τους έσβησαν . Κάθε λίγα λεπτά έρχονται 3 Τούρκοι οπλισμένοι και βγάζουν σκοπιά. Χθες έφεραν ένα λόχο.

Φοβόμαστε και δεν κοιμόμαστε. Ποια προστασία έχουμε εμείς τα παιδιά και τα εγγόνια μας.  Πρέπει να δούμε τι πρέπει να γίνει. Να επανδρωθούν τα φυλάκια όλα διότι οι Τούρκοι μας κάνουν αντίποινα.  Δεν μπορούμε να ζούμε με αυτή την κατάσταση. 

Η κα Κλεοπάτρα είπε μάλιστα το σπίτι στην Νεκρά ζώνη είναι «της Χρυστάλλας» 

Υπάρχουν όπως είπε τα Ηνωμένα Έθνη που προσέχουν την περιοχή πλέον αλλά είναι άοπλοι.

Όπως είπε η κα Κλεοπάτρα, όταν ειδοποιούν την αστυνομία για διάφορα περιστατικά αυτή τους παραπέμπει στο Στρατό. «Μίλησα με το ΓΕΕΦ και το Τάγμα και έχω τρέξει για να επανδρωθούν τα φυλάκια  και αγχώνομαι και αγωνιώ. Τι  να κάμουμε; Δέχτηκα τηλεφωνήματα από κόσμο που θέλουν να φύγουν και τους καθησύχασα να μείνουν». 

Δείτε το απόσπασμα: 

Keywords
Τυχαία Θέματα