Επέμβαση τουρκικής Αστυνομίας στην πορεία ΛΟΑΤΚΙ της Κωσνταντινούπολης(ΒΙΝΤΕΟ)

Ακτιβιστές στην Κωνσταντινούπολη συμμετείχαν σε πορεία ενάντια στις διακρίσεις των τρανς ατόμων, παρά το γεγονός ότι οι αξιωματούχοι απαγόρευσαν την Τρανς Παρέλαση Υπερηφάνειας της πόλης την Κυριακή, λόγω φόβου ότι θα αποτελούσε απειλή για τις οικογενειακές αξίες.

Ωστόσο, η τουρκική αστυνομία κατάφερε να εμποδίσει τους συμμετέχοντες στην παρέλαση από το να διαδηλώσουν στην κεντρική πλατεία Ταξίμ της πόλης με μεγάλης κλίμακας οδοφράγματα.

Οι συνδέσεις με το μετρό που θα μπορούσαν να έχουν μεταφέρει τους διαδηλωτές

στην πλατεία Ταξίμ επίσης διακόπηκαν. Σύμφωνα με την ένωση ακτιβιστών Kaos GL, η αστυνομία εξαπέλυσε επιθέσεις σε συμμετέχοντες στη διαδήλωση.

Ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης, Νταβούτ Γκιουλ, είχε ήδη ανακοινώσει σε tweet την Παρασκευή ότι δεν θα επιτρέψει οποιαδήποτε γεγονότα «που θέτουν σε κίνδυνο τον θεσμό της οικογένειάς μας».

Gay Pride attempt in Istanbul. All arrested after 5 minutes by Erdogan's police. pic.twitter.com/u1aKadihpP

— RadioGenova (@RadioGenova) June 20, 2023

Άλλες πόλεις στην Τουρκία απαγόρευσαν επίσης πορείες και εκδηλώσεις που σχετίζονται με τον ετήσιο μήνα υπερηφάνειας, ο οποίος λαμβάνει χώρα κάθε χρόνο σε όλο τον κόσμο τον Ιούνιο και χρησιμεύει, μεταξύ άλλων, στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων των λεσβιών, ομοφυλόφιλων, αμφιφυλόφιλων, τρανς και queer (LGBTQ ).

Τούρκοι αξιωματούχοι έχουν απαγορεύσει τέτοιες εκδηλώσεις τα προηγούμενα χρόνια. Η τουρκική κυβέρνηση υπό τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει επανειλημμένα εκφράσει έντονα αισθήματα κατά των ΛΟΑΤΚΙ.

Keywords
Τυχαία Θέματα