Επιδότηση διδάκτρων και σίτισης παιδιών ως 4 ετών - Όλες οι λεπτομέρειες

Για την επέκταση του νέου σχεδίου επιδότησης διδάκτρων και σίτισης παιδιών μέχρι 4 ετών, μίλησε στο Πρωτοσέλιδο ο Ανώτερος Λειτουργός διαχείρισης επιδομάτων πρόνοιας, Φάνος Κουρουφέξης.

Αρχικά, ανέφερε πως «ήμασταν αισιόδοξοι και στο τέλος επαληθευτήκαμε επειδή αυτή τη στιγμή 7200 παιδιά επιδοτούνται για το κόστος διδάκτρων τους. Με τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου, με την πρόταση της Υφυπουργού επεκτείνεται πλέον το σχέδιο για να καλύψει όλους τους δικαιούχους του επιδόματος τέκνου που είναι σημαντική

αύξηση καθώς οι εν δυνάμει δικαιούχοι από 15 χιλιάδες σε περίπου 21 χιλιάδες. Οι πραγματικοί δικαιούχοι αυξάνονται από 7 χιλιάδες σε 15 χιλιάδες».

Τα κριτήρια έχουν αυξηθεί σημαντικά:

• Για οικογένειες με 1 παιδί από 30 000 εισόδημα ετησίως πηγαίνει στις 49 000.
• Για οικογένειες με 2 παιδιά από 40 000 εισόδημα ετησίως πηγαίνει στις 59 000.
• Για οικογένειες με 3 και άνω παιδιά από 59 000 εισόδημα ετησίως, συν 5 000 για κάθε επιπρόσθετο παιδί.

Εντός Ιουλίου θα γίνει συνάντηση με όλους τους παρόχους για να επαναβεβαιώσουν ότι θέλουν και την επόμενη σχολική χρονιά να συμμετέχουν. Η συντριπτική πλειοψηφία ήδη συμμετέχει, ενδεχομένως να ενδιαφερθούν και άλλοι.

Εντός Αυγούστου προς το τέλος Αυγούστου θα προκηρύξουμε την πρόσκληση προς τους γονείς για να υποβάλουν τις αιτήσεις οι οποίες είναι ηλεκτρονικά, μια απλή διαδικασία 5-10 λεπτών και λαμβάνουν την ίδια ώρα απάντηση ότι έχουν εγκριθεί και δικαιούνται αυτό το ποσό μηνιαίως.

Ο Φάνος Κουρουφέξης, επισήμανε τις προϋποθέσεις επιδότησης λέγοντας πως «Δικαιούχοι είναι όλοι όσοι λαμβάνουν το επίδομα τέκνου. Επιπρόσθετα, το παιδί  είναι απαραίτητο να μην έχει συμπληρώσει την ηλικία των 4 ετών μέχρι τις 31 Αυγούστου 2023 και να έχει προηγηθεί εγγραφή σε βρεφονηπιακό σταθμό ή νηπιαγωγείο που συμμετέχει στο σχέδιο».

Τέλος, σύμφωνα με το κ. Κουρουφέξη στην ιστοσελίδα της υπηρεσίας διαχείρισης επιδομάτων μπορεί εύκολα κάποιος να βρει το σχέδιο επιδότησης διδάκτρων και εκεί είναι αναρτημένος ο πίνακας με τα 350 βρεφονηπιακών σταθμών που συμμετέχουν αυτή τη χρονιά στο σχέδιο. Μέχρι τις αρχές Αυγούστου ο κατάλογος θα ανανεωθεί για την χρονιά που έρχεται.

Δείτε το απόσπασμα:

Διαβάστε επίσης: Νέο σχέδιο επιδότησης διδάκτρων και σίτισης παιδιών έως 4 ετών

Keywords
Τυχαία Θέματα