Επιδότηση για νηπιαγωγεία - Άνοιξαν οι αιτήσεις, όλες οι πληροφορίες

Άνοιξαν οι αιτήσεις για το Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών ηλικίας μέχρι τεσσάρων ετών. Η ημερομηνία γέννησης των δικαιούχων παιδιών πρέπει να είναι μεταγενέστερη της 31/8/2019.

Για συμμετοχή στο Σχέδιο για την ακαδημαϊκή χρονιά 2023-24, ο αιτητής πρέπει:

1. Να έχει εγκριθεί για την παροχή Επιδόματος Τέκνου για το 2023

2. Να έχει εγγράψει παιδί του σε βρεφονηπιακό σταθμό ή νηπιαγωγείο που συμμετέχει ως πάροχος στο Σχέδιο

3. Να έχει οικογενειακό εισόδημα, που δεν υπερβαίνει

τα όρια που παρατίθενται στους ακόλουθους Πίνακες, ανάλογα με τη σύνθεση της οικογένειάς του.

Το ύψος της επιδότησης ανέρχεται σε 80% των μηνιαίων διδάκτρων για τη φοίτηση του κάθε παιδιού, με μέγιστο ποσό ανάλογα με το ύψος του εισοδήματος, την ηλικία του παιδιού, τη σύνθεση της οικογένειας και το ωράριο φοίτησης ως ακολούθως:

Πίνακας 1: Παιδιά ηλικίας μέχρι 2 ετών, με φοίτηση και μετά τις 3:30 το απόγευμα

Πίνακας 2: Παιδιά ηλικίας μέχρι 2 ετών, με φοίτηση μέχρι τις 3:30 το απόγευμα

Πίνακας 3: Παιδιά ηλικίας 2 μέχρι 4ων ετών, με φοίτηση και μετά τις 3:30 το απόγευμα

Πίνακας 4: Παιδιά ηλικίας μέχρι 2 μέχρι 4ων ετών, με φοίτηση μέχρι τις 3:30 το απόγευμα

*Για πολύτεκνες και τρίτεκνες οικογένειες, το εισοδηματικό όριο των €59.000 αυξάνεται κατά €5.000 για κάθε επιπρόσθετο τέκνο πέραν των πρώτων 2 τέκνων.

Στον κατάλογο παρατίθενται τα στοιχεία των 293 βρεφονηπιακών σταθμών και νηπιαγωγείων που έχουν εγκριθεί μέχρι τις 25/8/2023 εγκριθεί για συμμετοχή ως Πάροχοι στο Σχέδιο Επιδότησης Διδάκτρων και Σίτισης Παιδιών ηλικίας μέχρι 4ων ετών για την ακαδημαϊκή χρονιά 2023-2024.

Σημειώνεται ότι η εξέταση αιτήσεων από βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία συνεχίζεται και ο κατάλογος θα ανανεώνεται καθημερινά καθώς δίδονται οι εγκρίσεις. Οι ηλεκτρονικές αιτήσεις από τους γονείς μπορούν να υποβάλλονται ανά πάσα στιγμή (δεν υπάρχει προθεσμία) και όλες οι αιτήσεις που θα υποβληθούν μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου 2023 θα θεωρείται ότι υποβλήθηκαν από τη 1/9/2023

Δείτε τον κατάλογο με τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και νηπιαγωγεία που έχουν εγκριθεί εδώ

Τι θα χρειαστείτε για την αίτηση

Θα χρειαστείτε λογαριασμό στο CY Login. Πρόκειται για έναν ασφαλή προσωπικό λογαριασμό, ο οποίος σας δίνει πρόσβαση σε κυβερνητικές υπηρεσίες.

Αν δεν έχετε λογαριασμό στο CY Login, μπορείτε να κάνετε εγγραφή για δημιουργία λογαριασμού

Ο λογαριασμός σας στο CY Login θα πρέπει να ‘ταυτοποιηθεί ’προτού τον χρησιμοποιήσετε για πρώτη φορα. Αυτό σημαίνει πως πρέπει να συνδέσετε την ταυτότητά σας με το CY Login. Αυτό μπορεί να γίνει μέσω του online banking σας, ή μέσω τηλεδιάσκεψης/βιντεοκλήσης, ή με επίσκεψη σε ΚΕΠ ή σε Επαρχιακό Ταχυδρομικό Γραφείο.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα