Επικεφαλής ΟΗΕ: Θα συγκεντρώσει διεθνείς απεσταλμένους με θέμα τους Ταλιμπάν

Ο επικεφαλής του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες θα συγκεντρώσει διεθνείς απεσταλμένους σε μια μυστική τοποθεσία στη Ντόχα τη Δευτέρα, σε μια ακόμη προσπάθεια να βρει τρόπους να επηρεάσει τους ηγέτες των Ταλιμπάν του Αφγανιστάν.

Η τελευταία κίνηση των Ταλιμπάν να εμποδίσουν τα κορίτσια να πηγαίνουν στο σχολείο και τις περισσότερες γυναίκες να εργάζονται, ακόμη και για τις υπηρεσίες του ΟΗΕ, προκαλεί μεγάλη ανησυχία στο διεθνή οργανισμό.

Η κυβέρνηση

των Ταλιμπάν, η οποία ανέλαβε ξανά την εξουσία τον Αύγουστο του 2021, θα απουσιάσει από τις συνομιλίες στις οποίες συμμετέχουν περίπου 25 χώρες και διεθνείς οργανισμοί.

Πριν από τις συνομιλίες, μια μικρή ομάδα γυναικών πραγματοποίησε διαμαρτυρία στην Καμπούλ το Σάββατο για να αντιταχθεί σε οποιαδήποτε διεθνή αναγνώριση της κυβέρνησης των Ταλιμπάν.

«Οποιοδήποτε είδος αναγνώρισης των Ταλιμπάν είναι εντελώς εκτός συζήτησης», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βεντάντ Πατέλ.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ πρόκειται να ενημερώσει σχετικά με την ανασκόπηση της κρίσιμης επιχείρησης παροχής βοήθειας του παγκόσμιου οργανισμού στο Αφγανιστάν, η οποία διατάχθηκε τον Απρίλιο.

Ο Ρίτσαρντ Γκόουαν, εμπειρογνώμονας του ΟΗΕ για τη Διεθνή Ομάδα Κρίσεων, μια ανεξάρτητη ΜΚΟ, είπε ότι ο ΟΗΕ καλείται να λύσει ένα περίπλοκο κόμπο στο Αφγανιστάν και ότι υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας σχετικά με τη χώρα.

Ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Στέφαν Ντούντζαρικ δήλωσε την Παρασκευή ότι στόχος είναι να τονωθεί εκ νέου η διεθνής δέσμευση γύρω από κοινούς στόχους για μια σταθερή πορεία στο Αφγανιστάν.

Διαβάστε επίσης: Σουδάν: Δρόμοι «σπαρμένοι» με πτώματα και διάλυση της κοινωνίας

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα