Επικρίσεις ΡΤΚ για στοχοποίηση δημοσιογράφων και πολιτικών

Για στοχοποίηση «βουλευτών» και δημοσιογράφων, υπό την καθοδήγηση του Ερσίν Τατάρ, κατηγορεί το ΡΤΚ συγκεκριμένη εφημερίδα στα κατεχόμενα, χωρίς να την κατονομάζει. Πρόκειται για την Βολκάν, όπως έγραφε χθες η Αβρούπα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Αβρούπα σημείωνε στο δημοσίευμα ότι το ΡΤΚ χαρακτηρίζει ασυνειδησία να χρησιμοποιούνται εκφράσεις όπως «οπαδός των Ελλήνων» και «προδότης της πατρίδας» για «βουλευτές» που εξελέγησαν με τις ψήφους του «λαού». 
 
Επισημαίνοντας ότι η εν λόγω εφημερίδα είναι γνωστή

για τα συκοφαντικά της δημοσιεύματα, το ΡΤΚ αναφέρει ότι η Βολκάν πρώτα στοχοποίησε δημοσιογράφους και μετά τους «βουλευτές» του κόμματος Ντογούς Ντεριά και Ασίμ Ακάνσοϊ. Το ΡΤΚ σημειώνει ότι αυτή η εφημερίδα, που σε κάθε ευκαιρία προσπαθεί να έρθει στο προσκήνιο με δημοσιεύματα γεμάτα πατριδοκαπηλία, έριξε τόσο πολύ το επίπεδό της ώστε να προσβάλλει και «βουλευτές» του κόμματος, χαρακτηρίζοντάς τους «προδότες» και συκοφαντεί όλους όσοι υποστηρίζουν την διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία στην βάση της πολιτικής ισότητας.  
 
Εξάλλου, ο γγ της συντεχνίας των τ/κ δασκάλων, Σενέρ Ελτσίλ κάλεσε τον Τατάρ να μην κρύβεται πίσω από τους συμβούλους του και αν έχει κάτι να πει να το κάνει παίρνοντας οδηγία από την Άγκυρα στην οποία δηλώνει υποταγή.  Σε γραπτή δήλωση, το Σάββατο, ο κ. Ελτσίλ αναφέρει ότι ο κ. Τατάρ δεν εκπροσωπεί την τ/κ κοινότητα και είναι υπεύθυνος για κάθε γραμμή που γράφεται στα δημοσιεύματα της Βολκάν. Με τις επιθέσεις αυτές, οι σύμβουλοι του κ. Τατάρ, οι οποίοι δεν λένε τίποτα για τις αυξήσεις στις τιμές και τον πληθωρισμό που ταλαιπωρούν τους ανθρώπους, επιχειρούν να αλλάξουν την ατζέντα, πρόσθεσε.
 
Είχε προηγηθεί γραπτή ανακοίνωση της «προεδρίας» για πολύ άσχημες και πρόστυχες επιθέσεις, οργανωμένα και συστηματικά, εναντίον του Τ/κ ηγέτη, που στηρίζονται στην ύβρη, στο ψέμα και στην συκοφαντία.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της «προεδρίας», τα ΜΜΕ, για τα οποία έχει υποβληθεί καταγγελία στην «αστυνομία» και έχει ασκηθεί «αγωγή», πρέπει να αποδείξουν ενώπιον της δικαιοσύνης ότι είναι αληθή τα δημοσιεύματά τους «που στηρίζονται στην ύβρη, στο ψέμα και στην συκοφαντία» ή να απολογηθούν.
 
Η «προεδρία» αναφέρει ότι δεν είναι δυνατόν να παραμείνουν σιωπηλοί έναντι των εν λόγω επιθέσεων που γίνονται από ΜΜΕ τα οποία «κρύβονται πίσω από την ελευθερία του Τύπου και της έκφρασης» και πως αυτές οι επιθέσεις δεν έχουν σχέση με την ελευθερία του Τύπου ή την άσκηση πολιτικής κριτικής.  
 
Υποστηρίζοντας ότι είναι δικαίωμα του Ερσίν Τατάρ να καταγγέλλει οποιονδήποτε προβαίνει σε τέτοιες ενέργειες, η «προεδρία» υπενθυμίζει ότι καταγγελίες στην «αστυνομία» και «αγωγές» για κάποια δημοσιεύματα είχε κάνει και ο Μουσταφά Ακιντζί κατά την διάρκεια της θητείας του.
 
Να σημειωθεί ότι σήμερα υπήρξε νέο δημοσίευμα από την ιστοσελίδα «Μπουγκιούν Κίπρις» για την δημιουργία ειδικής ομάδας στην «αστυνομία» που παρακολουθεί τα ΜΚΔ και καλεί όσους τα μηνύματά τους δεν είναι αρεστά, σε μια προσπάθεια εκφοβισμού, όπως αναφέρεται.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα