Απήγαγαν, ξυλοκόπησαν & λήστεψαν Πακιστανούς στα κατεχόμενα

Η απαγωγή, ο ξυλοδαρμός και η ληστεία δύο πακιστανικής καταγωγής ανδρών, που ήρθαν να εργαστούν στα κατεχόμενα με προσωρινή άδεια εργασίας, για τους οποίους ζητήθηκαν και λύτρα, μαζί με τη χθεσινή σύσκεψη υπό τον Τ/κ ηγέτη για τις διαπραγματεύσεις, είναι τα κύρια και κοινά θέματα στις πέντε τ/κ εφημερίδες σήμερα.

Η “Αφρίκα” (Αφρική), με τίτλο “Δεν δημιουργήθηκε εμπιστοσύνη μετά το 2013”, αναφέρεται στις δηλώσεις της “προέδρου της βουλής” μετά τη συνάντησή της χθες με τον Τ/κ ηγέτη για το Κυπριακό και γράφει ότι η Σιμπέλ Σιμπέρ δεν εμπιστεύεται τους Ε/κ. Αλλού γράφει ότι τρία άτομα συνελήφθησαν

στην Αμμόχωστο για την απαγωγή δύο ανδρών πακιστανικής καταγωγής, τους οποίους απήγαγαν και ζητούσαν, μέσω του διαδικτύου, λύτρα από τις οικογένειές τους στο Πακιστάν. Σε άλλο θέμα γράφει ότι τέθηκε υπό κράτηση για άλλες έξι ημέρες ο οδηγός της μπετονιέρας που ευθύνεται για τον θάνατο εργαζόμενου που καθάριζε τη μηχανή μπετόν.

Η “Χαλκίν Σεσί” (Φωνή του λαού) έχει τίτλο “Απίστευτη βεντέτα” και γράφει ότι συνολικά πέντε άτομα απήγαγαν τους δύο Πακιστανούς, τους χτύπησαν και τους πήραν τα χρήματα, ενώ με βασανιστήρια ζητούσαν λύτρα από τις οικογένειές τους και αυτό επειδή ζήτησαν λεφτά γιατί τους βρήκαν εργασία στα κατεχόμενα και ήρθαν από το Πακιστάν, αλλά οι δύο αρνήθηκαν να τους δώσουν. Αλλού γράφει για μποϊκοτάρισμα της “κυβέρνησης” στη σύσκεψη στο “προεδρικό” για το Κυπριακό, αφού στην ενημέρωση των “κοινοβουλευτικών” κομμάτων από τον Τ/κ ηγέτη, δεν παρέστησαν οι πρόεδροι των κομμάτων ΚΕΕ και ΔΚ, που απαρτίζουν την “κυβέρνηση”. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι οι χρυσοχόοι είναι απαισιόδοξοι από τις πωλήσεις εν όψει της ημέρας των ερωτευμένων.

Η “Χαβαντίς” (Είδηση), με κύριο τίτλο “Ο καλύτερος δρόμος μέσω Τουρκίας”, γράφει ότι ένα από το πιο αξιόπιστα οικονομικά δίκτυα παγκοσμίως, το Bloomberg, έκανε αφιέρωμα στο φυσικό αέριο της Μεσογείου και υπογράμμισε την πολιτική αστάθεια στην ανατολική Μεσόγειο. Αλλού αναφέρει ότι σε έκτακτη σύγκλησή της η κομματική βουλή του ΚΕΕ, το ανώτατο κομματικό όργανο, αποφάσισε να δώσει άλλη μια ευκαιρία στην “κυβέρνηση” και μετέθεσε για αργότερα τη λήψη απόφασης για πρόωρες “εκλογές”. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι στη χθεσινή σύσκεψη υπό τον Τ/κ ηγέτη για το Κυπριακό, τα “κυβερνώντα” κόμματα εκπροσωπήθηκαν από χαμηλότερο επίπεδο, αφού δεν παρέστησαν οι πρόεδροι, αλλά οι γενικοί γραμματείς.

Η “Κίπρις” (Κύπρος), υπό τον τίτλο “Τι συμβαίνει;”, διερωτάται για την απαγωγή, ξυλοδαρμό και ληστεία των δύο Πακιστανών που απήχθησαν από πέντε άτομα, τρία εκ των οποίων έχουν ήδη συλληφθεί, ενώ τα δύο αναζητούνται. Αλλού φιλοξενεί δηλώσεις της Τ/κ συντονίστριας του προγράμματος PeacePlayers, Σουρέιγια Τσελμέν Ντεγέρ, που εξηγεί ότι μέσω του μπάσκετ παιδιά από τις δύο κοινότητες μαθαίνουν να ζουν μαζί. Σε άλλο θέμα γράφει ότι το ηλεκτρικό καίει τις τσέπες των πολιτών και αναφέρεται στην περίπτωση κατοίκου της Λευκωσίας, που διαμαρτύρεται γιατί ο μηνιαίος λογαριασμός ρεύματος ήρθε 2.000 ΤΛ (500 ευρώ).

Η “Γενί Ντουζέν” (Νέα τάξη), με τίτλο “Κρίση στην κυβερνητική κορυφή!”, γράφει ότι ενώ τα κόμματα της “κυβέρνησης”, ΚΕΕ και ΔΚ, διαμαρτύρονται για έλλειψη πληροφόρησης για το Κυπριακό, στη χθεσινή σύσκεψη στο “προεδρικό” υπό τον Μουσταφά Ακιντζί, έστειλαν τους γενικούς γραμματείς και όχι τους προέδρους. Σε άλλο θέμα γράφει ότι η εφημερίδα προέβη σε σύγκριση τιμών φρούτων και λαχανικών με τον “νότο” και την Τουρκία, και βρήκε ότι σε ορισμένα προϊόντα οι τιμές στον “βορρά” είναι πιο φτηνές, ενώ πιο ακριβές είναι οι τιμές σχεδόν σε όλα στον “νότο”. Αλλού γράφει ότι στην Τουρκία 4.464 κρατικοί υπάλληλοι εκδιώχθηκαν με νέο διάταγμα, μεταξύ των οποίων και 330 ακαδημαϊκοί.


Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα