Επιστροφή φοιτητών στην Ελλάδα: Τι ισχύει για τις Ιδιωτικές Σχολές

Συνεχίζει να επικρατεί ανησυχία και αγωνία στις τάξεις των Κύπριων φοιτητών που αναμένεται να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Ανησυχίες μεταφέρθηκαν όχι μόνο από φοιτητές των δημόσιων Πανεπιστημίων αλλά και των ιδιωτικών Σχολών της χώρας, αφού μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί κάτι επίσημο για την επιστροφή τους.

Τις τελευταίες ημέρες με ανακοίνωση τους οι οργανωμένοι φοιτητές(ΠΟΦΕΝ) μετέφεραν στο Υπουργείο Παιδείας

τους προβληματισμούς τους και το αρμόδιο Υπουργείο προχώρησε σε ανακοίνωση στην οποία «προτρέπονται οι ενδιαφερόμενοι/ες φοιτητές/φοιτήτριες να συμπληρώσουν πρόσθετα στοιχεία στην πλατφόρμα στην οποία είχαν αρχικά δηλώσει το ενδιαφέρον τους (http://www.moec.gov.cy), σχετικά με το Ίδρυμα και Σχολή φοίτησης και τυχόν διαμονή τους σε φοιτητική εστία».

Υπ. Παιδείας:Αναθεώρηση της πλατφόρμας για την επιστροφή φοιτητών στην Ελλάδα

«Τα πρόσθετα αυτά στοιχεία είναι απαραίτητα, προκειμένου να εξεταστούν οι αιτήσεις στην βάση των διαδικασιών που βρίσκονται σε ισχύ στην Ελλάδα», σημειώνει η ανακοίνωση.

Πάντως όσον αφορά την επιστροφή των φοιτητών στην Ελλάδα, σε επικοινωνία που είχαμε με την Διευθύντρια Ανώτερης και Ανώτατης εκπαίδευσης κα. Τέρψα Κωνσταντινίδου, μας αναφέρθηκε πως, «το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε την επιστροφή των φοιτητών στην Ελλάδα λειτουργώντας προληπτικά σε περίπτωση που τα στοιχεία των φοιτητών ζητηθούν από το αρμόδιο υπουργείο της Ελλάδας. Η απόφαση της επιστροφής των φοιτητών, όπως και η διαδικασία ανήκει εξ ολοκλήρου στην Ελληνική Κυβέρνηση», είπε.

Αγωνία φοιτητών για επιστροφή στην Ελλάδα-«Παράταση πλατφόρμας»

Όσον αφορά τους φοιτητές των Ιδιωτικών Σχολών στην Ελλάδα η κα. Τέρψα σημείωσε πως αυτή τη στιγμή στην πλατφόρμα συμπληρώνουν στοιχεία οι φοιτητές των Δημόσιων Πανεπιστημίων.

«Δεν έχει παρθεί απόφαση για επιστροφή των φοιτητών Ιδιωτικών Σχολών, ωστόσο οι φοιτητές που επιθυμούν να επιστρέψουν μπορούν να αποστείλουν τα στοιχεία τους αλλά και τους λόγους που επιβάλλεται η επιστροφή τους στο email που έχει ανακοινωθεί. Η όποια επίσημη ανακοίνωση σχετικά και μ΄αυτό το ζήτημα θα ανακοινωθεί από την Ελληνική Κυβέρνηση».

Keywords
Τυχαία Θέματα