Επιθυμία για ενίσχυση διμερών σχέσεων Κύπρου-Σλοβενίας

Η επιθυμία περαιτέρω ενίσχυσης των ήδη πολύ καλών διμερών σχέσεων μεταξύ Κύπρου και Σλοβενίας, ιδιαίτερα στο κοινοβουλευτικό επίπεδο, επαναβεβαιώθηκε στο πλαίσιο συνάντησης σήμερα του Προέδρου της Βουλής Δημήτρη Συλλούρη με την Πρέσβη της Σλοβενίας στην Κύπρο, με έδρα την Αθήνα, Anita Pipan.

Σύμφωνα

με ανακοινωθέν της Βουλής, σ’ αυτό το πλαίσιο, η κ. Pipan επέδωσε επίσημη επιστολή-πρόσκληση στον κ. Συλλούρη από τον Πρόεδρο της Σλοβενικής Εθνοσυνέλευσης, Milan Brglez, για επίσημη επίσκεψη στη Σλοβενία.

Στη διάρκεια συζήτησης για τις τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το κυπριακό πρόβλημα, η κ. Pipan επαναβεβαίωσε τη σταθερή θέση αρχών της Σλοβενίας για μια δίκαιη και ειρηνική επίλυσή του, στη βάση του Διεθνούς Δικαίου και των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ.

Ο Πρόεδρος της Βουλής και η Πρέσβης της Σλοβενίας συζήτησαν, εξάλλου, τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και τη σημασία του ρόλου που μπορούν να διαδραματίσουν τα μικρότερα κράτη σε Ευρώπη και Μέση Ανατολή. Αντάλλαξαν, επίσης, απόψεις για την πορεία ανάκαμψης της κυπριακής οικονομίας.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα