Επιβεβαίωσε καταγγελίες για γιατρούς ο ΟΑΥ - «Δεν διστάζουμε να σπάσουμε αυγά»

Στις Τομές στα Γεγονότα φιλοξενήθηκε ο Γενικός Διευθυντής του ΟΑΥ Άθως Τσινωντίδης, ο οποίος μίλησε για τις καταγγελέις κατά γιατρών.


Αρχικά ανέφερε ότι επιβεβαιώνει την ύπαρξη των καταγγελιών, χωρίς να γνωρίζει αριθμούς. Πρόσθεσε ότι το θετικό είναι ότι ο κόσμος άρχισε να συνεργάζεται με τον Οργανισμό για να σταματήσουν οι καταχρήσεις.

Διαβάστε ακόμη: Πλαστικοί χειρούργοι δήλωναν επεμβάσεις αλλά... έκαναν ενέσεις botox (BINTEO)

Συμπλήρωσε ότι  σε όλες τις περιπτώσεις υπάρχει ένας συνδυασμός. «Εμείς μπορεί να εντοπίζουμε

πρακτικές που ξεφεύγουν από το κανονικό, αλλά μια καταγγελία βοηθά στη συμπλήρωση του παζλ».

Τόνισε ότι υπάρχουν τίμιοι επαγγελματίες υγείας που τηρούν τον όρκο που έχουν δώσει. «Υπάρχουν περιπτώσεις που ο Οργανισμός αναγκάζεται να λάβει μέτρα και έχουμε δείξει ότι δεν διστάζουμε να σπάσουμε αυγά», είπε.

Παράλληλα ανέφερε ότι η ιατρική είναι ένα τεράστιο φάσμα και υπάρχει ο παράγοντας της κρίσης. «Δεν μπορούμε να βάλουμε κανόνες που να δένουν τα χέρια των ιατρών στην άσκηση του επαγγέλματος τους». Συμπλήρωσε ότι έβαλαν δεκάδες κανόνες, αλλά δεν μπορούν να ελέγχουν τα πάντα μέσα από τη θέσπιση κανόνων. «Υπάρχει ανάγκη παρακολούθησης και διερεύνησης συμπεριφορών», είπε.

Ο κ. Τσινωντίδης αναφέρθηκε και στις καταγγελίες του Προέδρου του ΠΙΣ, ξεκαθαρίζοντας ότι οι νομικοί σύμβουλοι του Οργανισμού επιβεβαίωσαν την ορθότητα των πράξεων του ΟΑΥ. «Πριν ενάμιση χρόνο ο Οργανισμός διαβουλευόταν με τον εκπρόσωπο των Ιδιωτικών νοσηλευτηρίων για να ενταχθούν στο ΓεΣΥ. Σήμερα η μεγάλη πλειονότητα των νοσηλευτηρίων εξυπηρετούν τον Κύπριο πολίτη μέσα από το ΓεΣΥ».

Τέλος ανέφερε ότι οι πράξεις του Οργανισμού είναι ορθές και απέρριψε τις καταγγελίες του ΠΙΣ.

Θα ακολουθήσει βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα
Επιβεβαίωσε, ΟΑΥ#45,epivevaiose, oav#45